Aspik med fiskeboller og reker

Jeg kaller denne retten for aspik, men jeg vet at mange kaller den kabaret. Du kan kalle det for det du vil for godt er det uansett. For meg er dette en av de beste rettene på et lunsjbord.

Aspik eller kabaret Ingredienser: 1 pk Aspik (lys) 3 Egg 1 pk Fiskeboller (små) ½ pk Grønnsaksblanding (am.) 1 bx Reker
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 -6  15 min. + 4 timer Enkel

Ingredienser:

1 pk Aspik ( Lys buljong Aspik gelé )
3 Egg
1 pk Fiskeboller (små)
½ pk Grønnsaksblanding (amerikansk)
1 bx Reker
Aspik eller kabaret Ingredienser: 1 pk Aspik (lys) 3 Egg 1 pk Fiskeboller (små) ½ pk Grønnsaksblanding (am.) 1 bx Reker

Slik gjør du:

1 Mål opp vannet som skal i Aspiken
– Hell halvparten i en kasserolle og kok opp
– Løs opp Aspikpulveret
– Tilsett det den andre halvdelen av vannet
2 Hell litt aspik i bunnen av en brødform
(det skal dekke bunnen ca ¼ – ½ cm)
– Sett formen i kjøleskapet så aspiken stivner
2 Kok egg
Hardkokte (ca. 10 min.)
– Skrell og del med eggedeler
3 Gi den grønnsakene et raskt oppkok
– Hell av vannet
4 Hell laken av rekene, eller
Skrell dem hvis du bruker ferske
5 Montering:
– Ta formen ut av kjøleskapet
– Legg noen pene eggeskiver og reker
i bunnen av formen
(oppå den stivnete aspiken)
Dette blir toppen når du snur aspiken på et fat
– Bland sammen de øvrige ingrediensene, og
– Fordel dem i formen
– Hell over aspiken
– Sett den i kjøleskapet til den stivner
6 Servering:
– Dypp formen i varmt vann i noen sekunder
– Snu den på serveringsfat
– Pynt om du ønsker, men
Den er ganske dekorativ i seg selv  
Aspik eller kabaret  Ingredienser:  1 pk	Aspik (lys) 3	Egg 1 pk	Fiskeboller (små) ½ pk	Grønnsaksblanding (am.) 1 bx	Reker

Tips! Du kan godt lage denne dagen før du skal servere den

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s