Laks var skikkelig festmat da jeg var lita, det er fremdeles noe av det beste jeg spiser. Laks, poteter, gulrøtter, rømme og agurksalat NAM! Det er skikkelig selskapsmat for meg.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 45 min | Enkel |
Ingredienser:
| 4 skiver | Laks à 350 g |
| 3 l | Vann |
| 6 ss | Salt |
| 15 | Pepperkorn (svarte) |
| 4 | Laubærblader |
| 1 ss | Eddik (7%) |
| 1 | Sitron |
Tilbehør:
| 8 | Poteter (kokte) |
| Gulrøtter (kokte) | |
| Agurksalat | |
| Rømme |
Slik gjør du:
| 1 Vask fisken, og – Fjern eventuelle blodrester – Kok opp vann med krydder og eddik – Ha i fisken, – Kok raskt opp, og -Slå av plata – La den trekke i 8-10 min. (Når benet lett slipper fisken er den ferdig) – Ta laksen opp fra vannet, (bruk fiskespade), og – Legg skivene på en rist så vannet renner av, – Legges over på et serveringsfat og – Pyntes med sitronbåter |
| 2 Lag agurksalaten, For oppskrift TRYKK HER (Den kan godt lages dagen før) |
| 3 Skrell potetene – Ha dem i en kasserolle – La dem koke under lokk i ca. 20 min. – Hell av vannet |
| 4 Skrell gulrøttene – Skjær gulrøttene i skiver, og – Ha dem i en kasserolle – La dem koke i ca 5-10 min. – Til de er møre men litt harde – Hell av vannet |
| 5 Server laksen varm eller kald sammen med potet, gulrot, agurksalat, rømme og eventuelt smelter smør |
Tips! Hvis du skal ha mange gjester, eller det er mye å gjøre når du skal servere laksen kan du skrelle poteter, og gulrøtter og legge dem i kaldt vann kvelden før. Agurksalaten kan også lages kvelden før. I tillegg kan laksen trekkes dagen før, og serveres kald. – Det er skikkelig godt!


