Nystekt baguette er så godt. Kan brukes til lunsj, som tilbehør til pasta, salater, gryter og mye mye mer. Dette er oppskriften på en (stor) baguette, for de er jo best nybakte. Du kan bare doble, tredoble eller firedoble om du trenger mer enn en baguette.



Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 | 2 t 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
3 ss | Smør (smeltet) |
2 dl | Vann (lunken) |
½ pk | Gjær |
350 g | Hvetemel |
1 ts | Salt |
1 | Eggehvite (pensling) |
Slik gjør du:
1 Smelt smøret – Tilsett vann, Slik at det blir fingervarmt – Smuldre gjæren i vannet, la stå ett min. – Rør godt rundt |
2 Tilsett mel og salt – Et deigen i ca. 5 min. Deigen skal bli passe fast (så den slipper bolen slipper bollen) Tilsett mer vann eller mel ved behov – Legg plast over deigen, og – Sett den til heving – Etter ca. 25 min. Slå deigen sammen, eller elt den – Sett den til ny heving i ca. 45 min. |
3 Sett ovnen på 220 grader |
4 Ha deigen på et bakstebord, og – Kjevle den ut til firkant, litt kortere enn stekeplata – Rull den sammen til ei pølse, og – Legg den på ei bakepapirkledd stekeplate – Pensle den med sammenvispet eggehvite – Skjær et snitt langsetter – La den etterheve i ca. 15 min. – Pensle den med sammenvispet eggehvite – La den etterheve i nye 15 min. – Pensle den nok en gang med eggehviten |






5 Sett brødet i oven på 200 grader – Etter ca. 10 minutter: Pensle brødet enda en gang med eggehviten – Reduser varmen til 190 grader – Stek videre i ca. 40 min. Til pent gyllen, sprø og gjennomstekt. |
