Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun

Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 100).

Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 100» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 2 Eggeplommer (Hardkokte) 2 Eggeplommer (rå) 100 g Sukker 250 g Smør 300 g Hvetemel Eggehvite og sukker
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 402 timerMiddels
Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 100» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 2 Eggeplommer (Hardkokte) 2 Eggeplommer (rå) 100 g Sukker 250 g Smør 300 g Hvetemel Eggehvite og sukker

Ingredienser:

2Eggeplommer (Hardkokte)
2Eggeplommer (rå)
100 gSukker
250 gSmør
300 gHvetemel
  
 Eggehvite og sukker
  
Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 100» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 2 Eggeplommer (Hardkokte) 2 Eggeplommer (rå) 100 g Sukker 250 g Smør 300 g Hvetemel Eggehvite og sukker

Slik gjør du:

1 Kok 2 egg, og
– Avkjøl og skrell dem
– Fjern eggehviten
2 Gni de kokte eggeplommene godt ut i en bakebolle, og
– Rør inn de rå eggeplommene,
– Tilsett sukker og
– Pisk til lett eggedosis
3 Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselsvis
– Elt deigen jevn og
– Dekk til med plast, og
– Sett til avkjøling i ca. 1 time
4 Sett ovnen på 180 grader og
– Legg bakepapir på to stekebrett
4 Trill ut tynne pølser på lett melet bakebord
–  Del pølsene i ca. 12 cm lange biter, og
– Form til små Berlinerkranser
– Legg dem på et stekebrett med bakepapir
5 Pensle hver Berlinerkrans med eggehvite, og
– Strø over perlesukker
6 Stekes på midterste rille i stekeovnen
ved 180 grader i ca. 10 min.
Til de er gylne og gjennomstekte
7 Legg dem forsiktig på ei rist når de er litt avkjølte
Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 100» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 2 Eggeplommer (Hardkokte) 2 Eggeplommer (rå) 100 g Sukker 250 g Smør 300 g Hvetemel Eggehvite og sukker
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s