Berlinerkranser etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 100).

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 40 | 2 timer | Middels |

Ingredienser:
2 | Eggeplommer (Hardkokte) |
2 | Eggeplommer (rå) |
100 g | Sukker |
250 g | Smør |
300 g | Hvetemel |
Eggehvite og sukker | |

Slik gjør du:
1 Kok 2 egg, og – Avkjøl og skrell dem – Fjern eggehviten |
2 Gni de kokte eggeplommene godt ut i en bakebolle, og – Rør inn de rå eggeplommene, – Tilsett sukker og – Pisk til lett eggedosis |
3 Tilsett romtemperert smør og hvetemel vekselsvis – Elt deigen jevn og – Dekk til med plast, og – Sett til avkjøling i ca. 1 time |
4 Sett ovnen på 180 grader og – Legg bakepapir på to stekebrett |
4 Trill ut tynne pølser på lett melet bakebord – Del pølsene i ca. 12 cm lange biter, og – Form til små Berlinerkranser – Legg dem på et stekebrett med bakepapir |
5 Pensle hver Berlinerkrans med eggehvite, og – Strø over perlesukker |
6 Stekes på midterste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 10 min. Til de er gylne og gjennomstekte |
7 Legg dem forsiktig på ei rist når de er litt avkjølte |


Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)