Biffpai med Porter

Dette er den mest tradisjonelle Australske biffpai – oppskriften man kan få.

Biff Pai med Porter Ingredienser: 750 g Mørbrad (ferdig mørent) 3 ss Hvetemel 1 ts Sennep Salt og pepper 2 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 5 dl Porter (eller annet mørkt øl) 2 ss Worcestershire sauce 2 Laubærblader 1 ts Timian 1 ts Brunt sukker (mykt) 250 g Sjampinjonger Smør til steking Paideig: 250 g Hvetemel 2 ½ ts Bakepulver 1 ½ ts Salt 1 ts Timian Pepper (nykvernet) 125 g Margarin (raspet) 10-12 ss Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-63 timerEnkel

Ingredienser:

750 gMørbrad (ferdig mørent)
3 ssHvetemel
1 tsSennep
 Salt og pepper
2Løk (hakket)
2 feddHvitløk (hakket)
5 dlPorter (eller annet mørkt øl)
2 ssWorcestershire sauce
2Laubærblader
1 tsTimian
1 tsBrunt sukker (mykt)
250 gSjampinjonger
 Smør til steking

Paideig:


250 g
Hvetemel
2 ½ tsBakepulver
1 ½ tsSalt
1 tsTimian
 Pepper (nykvernet)
125 gMargarin (raspet)
10-12 ssVann

Biff Pai med Porter Ingredienser: 750 g Mørbrad (ferdig mørent) 3 ss Hvetemel 1 ts Sennep Salt og pepper 2 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 5 dl Porter (eller annet mørkt øl) 2 ss Worcestershire sauce 2 Laubærblader 1 ts Timian 1 ts Brunt sukker (mykt) 250 g Sjampinjonger Smør til steking Paideig: 250 g Hvetemel 2 ½ ts Bakepulver 1 ½ ts Salt 1 ts Timian Pepper (nykvernet) 125 g Margarin (raspet) 10-12 ss Vann https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! hvis du ønsker en tynnere paiskorpe- kan du halvere oppskriften på paideig

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader
2 Skjær biffkjøttet i passe kuber (ca 2 x 2 cm)
– Hakk løken og hvitløken
– Fjern stilkene på soppen, og
– Hakk dem
3 Bland sammen hvetemel, sennep, salt og pepper
– Tilsett biffkjøttet, og
– Rør rundt så melet blir fordel på bitene
4 Smelt smør i en stekepanne, og
– Stek en tredel av biff bitene i smøret,
Til de er brune ca 3-4 min.
– Ta ut bitene, og
– Legg dem i ei ildfast form/gryte
 – Gjenta to ganger til med det resterende
5 Ha litt mer smør i pannen, og
– Tilsett løken,
– Strø over litt salt, og
– La det surre til løken blir blank
ca 5 min.
– Tilsett hvitløk og soppstilker (hakket)
– La det surre i ytterligere  3 min.
– Tilsett ølet, Worcestershire sauce, laubærblader og sukker, og
– La det surre i ca 2 min. til
6 Hell sausen over biffbitene
– Legg på lokk eller dekk til
– Sett formen/gryta i stekeovnen, og
– La det steke i 2 timer
– Ta paifyllet ut av ovnen
7 Øk stekovnstemperaturen til 190 grader
8 Del soppen i ¼ -deler
eller mer hvis de er store
– Smelt til smør i en stekepanne, og
– Stek dem
9 Rør soppen inn i paifyllet og
– Hell alt i en pai form ca 15-20 cm
– Smør kantene av paiforma
10 Lag pai deigen:
– Sikt sammen mel, bakepulver og salt
– Tilsett timian og pepper
– Rasp margarin og
– Rør det inn i melblandingen
– Tilsett vann til det blir en myk deig
11 Kjevle ut deigen, og
– Fordel den over paifyllet
– Renskjær kantene, og
– Skjær et lite snitt i midten
12 Sett paien i ovnen, og
– La den steke i 30 – 40 min til lokket er gyllent
13 Serveres eventuelt på tradisjonelt australsk vis med ketchup