Biscotti med appelsin og mandler

Biscotti med appelsin og mandler eller Biscotti de naranja y almendras, er sprøe, gode kjeks, som passer godt til en kaffe-, te , eller kakaodrikk. Eller de kan spises som de er. Kjeksene smaker appelsin og det er flust med mandler i dem. Skikkelig digge Biscotti.

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 ca 5090 minEnkel

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

180 gSmør
3 dlSukker
1½ ssAppelsinskall (raspet)
2Egg
8 – 9 dlHvetemel
1 tsBakepulver
2 dlMandler (ca 125 g)

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 125 grader
– Legg bakepapir på en stekeplate
– Rasp appelsinen
2 Pisk smør, appelsinskall, egg og sukker luftig og lyst
– Tilsett melet
– Tilsett mandlene
3 Del deigen i to, og
– Form 2 rektangel
– Legg dem på bakepapiret

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

4 Stekes i ca 20 min
5 Ta dem ut av ovnen og
– La dem avkjøle i minst 15 min

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

6 Skjær i ca ½-1 cm skiver med en taggete kniv, og
– Legg dem tilbake på bakepapiret stekebrettet

7 Stekes i ytterligere 10 min. eller
Til de er lett brune

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble