Boller med rosiner

Disse Rosinbollene er bare sååååå gode!

Boller med Rosine Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 3 ½ timer Enkel Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel 350 g Rosiner (valgfritt) Egg til pensling (valgfrittI https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
203 ½ timerEnkel

Boller med Rosine Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 3 ½ timer Enkel Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel 350 g Rosiner (valgfritt) Egg til pensling (valgfrittI https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

20 gHavregryn
5 ½ dlVann
1 pakkeGjær
1 dlOlje (raps)
200 gSukker
5 g Salt
20 gKardemomme
1 kgHvetemel
350 gRosiner (valgfritt)

Pensling/topping:

1Egg (sammenvispet)

Boller med Rosine Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 3 ½ timer Enkel Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel 350 g Rosiner (valgfritt) Egg til pensling (valgfrittI https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok opp 1 dl vann, og  
– Hell det over havregrynene
– La det stå til ca romtemeratur
2 Legg rosinene i vann
– La dem ligge i ca 15 min.
3 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl)  
– Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene
– Elt godt 10-15 min.
– Tilsett rosinene på slutten av eltetiden
4 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La den heve i ca 1 time
4 Legg bakepapir på stekeplater
5 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i ca 20 like store emner
– Trill boller, som
– Settes på bakekpapir
6 Dekk bollene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La dem heve i ca 60 – 120 min.
Til dobbel størrelse
7 Sett ovnen på 230  grader
8 Pensle bollene med sammenvispet egg
9 Stekes i ca 8 min midt i ovnen 230 grader