Alle vet at det er sunt å spise brokkoli. Brokkoli inneholder vitaminer, protein og kalium – alt som er bra for deg. Dette er en smaksrik og enkel oppskrift, perfekt som kveldsmat for dem som er opptatt av kalorier, eller som tilbehør til middag. Brokkolien smaker utrolig godt, jeg (Svetlana) lager den minst en gang i uka.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 2 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
| 1 | Brokkoli (fersk) |
| 1 fed | Hvitløk |
| 2 ss | Olivenolje |
| ½ | Sitron (saften) |
| 2 ss | Paprikakrydder |
| 1 ts | Salt |
Slik gjør du:
| 1. Kok opp vannet |
| 2. Del brokkolien i små stykker, og – Kok i maks. 2 minutter – Skyll brokkolien med kaldt vann (eller avkjøl den i vann med isbiter), så den beholder fargen og den sprøe konsistensen |
| 4. Lag dressing: – Press hvitløk, – Press sitronsaft, og – Bland dette sammen med olje |
| 5. Legg brokkolien i en bolle – Strø over paprikakrydder og salt, og – Tilsett dressingen |

Fra Svetlanas krok
