Brokkoli og paprika er skikkelig godt som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk. kan også spises som egen rett, sammen med ris eller brød.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
Ingredienser:
1 ss | Salt |
1 | Brokkoli (350-400 g) |
¼ dl | Olivenolje (extra virgin) |
⅛ ts | Kajennepepper |
1 | Paprika (rød eller gul) |
½ ss | Eddik (balsamiko) |
3 fedd | Hvitløk |
¼-½ ts | Salt (flak- eller havsalt) |
Slik gjør du:
1 Rens paprikaen og skjær den i tynne skiver, – Skrell hvitløken og finhakk den – Del brokkolien i små buketter – Ha vann og isbiter i en bolle |
2 Blancher Brokkolien: – Kok opp en kasserolle med ca. 1½ l vann, – Tilsett 1 ss salt og brokkoli – Kok opp Dytt ned brokkolibiter som flyter opp – La det koke i 2 min. – Renn av, og – Ha brokkolien rett oppi isvannet – La den ligge til den er helt kald – Tøm av isvannet, og – La brokkolien tørke i et dørslag med tørkepapir |
3 Varm en stekepanne på middels varme, – Tilsett olje og kajennepepper, og rør godt – Tilsett paprikastrimlene, og – La dem små putre i 6-8 minutter Til de er blitt myke (gyldne) Rør av og til – Hell eddik over paprikastrimlene, og – Rist pannen i noen sekunder – Tilsett hvitløken, og – Rør godt i ca. ½ min – Tilsett brokkoli, og – Dryss salt over – La det steke i ca. 1 min., Til brokkolien er blitt varm Rist på pannen, eller rør forsiktig hele tiden |
4 Helles i serveringsskål, og serveres med en gang Enten alene eller som tilbehør til fisk eller kjøtt |

Tips! Brokkolien kan god blancheres dagen i forveien. Oppbevar den da i en boks med lokk til du skal bruke den