Bula Neobistro

Prinsens gate32, 7011 Trondheim

26 oktober 2022

Onsdag ettermiddag ankom seks forventningsfulle personer Bula Neobistro . Restauranten er lokalisert i Carl Johans gt 5, i Trondheim. Restauranten ligger sentralt i Trondheim, kanskje litt bortgjemt, men når en har adressen er det ingen sak å finne frem.

Vi hadde booket bord tl kl 18.00, og gledet oss vilt til å prøve denne restauranten som vi har hørt så mye om, men ikke besøkt tidligere. Inngangen til Bula var litt mørk, men innsiden av restauranten er fresh og hyggelig, og det lukt skikkelig godt da vi kom inn. Stilen er er litt retro og kitsch and camp, men atmosfæren er likevel varm og trivelig.

Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Det var godt med rom i restauranten, siden bordene ikke stod alt for tett, Det føltes behagelig at vi hadde litt luft rundt oss, Bordene var enkelt dekket, uten duk og med enkle vannglass. Det stod i stil med resten av restauranten, og var med på bygge under Kitch and camp stilen. Siden det var 5-rettersmeny, hadde vi vel egentlig forventet duker og tøyservietter – men pådekningen stod helt i stil med resten av restauranten, og strengt tatt tenkte ikke mer over manglende duker, da maten og vinen begynte å komme. Strengt tatt hadde det vel egentlig ikke passet med duk på bordet her, og tøyservietter var det.

Vi hadde, samtidig som vi bestilte bordet, bestil fem-retters meny til alle seks. Så da servitøren kom bestilte vi alkoholfritt øl, Farris og 3 vinpakker, hvorav vi fikk lov til å dele den ene vinpakken i to. Vi satte virkelig stor pris på at vi fikk dele opp vinpakken.

Snack 1: Baconsnacks

Rett nummer 1 var en snack. Her fikk vi servert fritert svinesvor med en røkt fiskebeinsmajones og drysset over med urtepulver. Hos fire av oss var svoren (ganske) sprø, to av oss fikk en litt seigere svor. Men den smakte godt, og det var skikkelig gøy med fiskebeinmajones. Det var litt vanskelig å spise svinesvoret siden vi ikke fikk noe bestikk. Men snacken var sprø, salt og litt syrlig – omtrent som “baconsvor på steroider” som en av oss sa, – så denne snacken gikk ned på høykant. Vi ender opp med å gi denne retten 5 bobler ut av 6 mulige.

Snack 1: Baconsnacks med røkt fiskebeinsmajones Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Snack 2: One bite heaven

Snack nummer to hadde tittelen “one bite heaven”. Det var fritert fiskekake av sei, panang curry, japansk majones og syltet agurk. Denne snackes var skikkelig god! Fiskekaka var servert varm. Den var smakfull, passe sterk og litt salt. Vi var alle enige om at dette var spennende smakskombinasjoner, og absolutt blant de beste fiskekakene vi har spist. Om dette ikke ble kveldens beste rett, så var den absolutt en “høydare”. Dermed kan vi ikke gjøre noe annet enn å gi også denne retten 5 bobler ut av seks mulige bobler.

Snack 2 One bite heaven (Fiskekake av sei) Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Snack 3: Bulabrød

Snack 3 Bulabrød (bulabrød med humus og chiliolje) Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Snack nummer tre var Bulabrød – en kombinasjon av steamed bun, nan- og pitabrød. Brødet ble servert med hjemmelaget humus med chiliolje og sesamfrø. Bulabrødet smakte godt og luktet litt “indisk”. Humusen var syrlig og smakfull. Vi synes det var spennende at brøde var en kombinasjon av ulike brødsorter, men vi er litt usikre på om å kombinere de tre sortene brød gir en type som er tre ganger så god? Humusen ville nok smakt like godt sammen med et rendyrket nan- eller pita brød. Likevel vi fant kombinasjonen Bulabrød og humus utrolig til å være en utrolig god kombo, og vi fortsetter med å gi ut 5 bobler (ut av 6 mulige).

Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Rett 1: Helstekt norsk kål

Rett 1: Helstekt norsk kål Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Den første retten var helstekt norsk kål, server på ostesaus toppet med sjalottløk, kapers, tomat og mandler. Og wow for en start. Denne retten så kanskje kjedelig ut, men den hadde en god konsistens og masse smak. Selv om det var flere element og mye smak, var det smaker som gikk godt sammen og fremhevet hverandre. Det eneste vi hadde å utsette på denne retten var at ostesausen var litt for salt. Denne retten var skikkelig spennende – at man kan ta noe så enkelt som et kålhode og en ostesaus og lage en så god rett – Ja, all ære til kokken. Vi kan faktisk ikke annet enn å gi denne retten 5 (+) bobler ut av 6 mulige.

Rett 1: Helstekt norsk kål Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Endelig fikk vi vin, for vinpakka begynte på rett 1, og ikke på snacken. Vi ble opplyst om det da vi bestilte drikke, og vi bad om vinkart, men vinkartet kom ikke før bulabrødet var oppspist – så det var liksom ingen vits,

Men til sist fikk vi servert en den første vinen. Det var en fransk hvitvin, fra Domain Rolet. – Arbois Chardonna 2020. Vinen var klar og gulgrønn. Den hadde mye smak, og paset godt til kålen i nummer 1. Denne vinen fikk 5 ut av 6 bobler av oss.

Rett 2: Ramen

Rett 2 Ramen Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Som rett nummer 2 fikk vi servert ramen med tomatnudler og taskekrabbesalat, kylling, maisbuljong, semitørket tomat for å nevne noen av ingrediensene. Her var det en rett med mange smaker, Smakene passet sammen, men det var synd at alle smakene overskygget taskekrabben, Taskekrabben burde vært kombinert med mildere smaker for å komme til sin rett. Men vi synes at det var godt med de sprø maisene. Siden retten ble litt kjedelig i lengden, og takekrabben ble overskygget gir vi denne retten 4 bobler ut av 6.

Rett 2 Ramen Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Bula vin 2; Calcarius Ca 40.08 Hellen Orange 2020 Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Til denne fikk vi en oransjevin, eller nærmere bestem en Calcarius Ca 40.08 Hellen Orange 2020. Vinen er laget på uprosessert drue, og skal visst være en ny teknikk. Vinen luktet lett av sitrus, appelsin og urter (?), og hadde et hint av multer når vi smakte på den. Vinen smakte ikke så veldig godt alene, men sammen med maten ble den skikkelig god. I tillegg synes vi at det var spennende med en helt ny type vin, oransjevin, som vi ikke hadde hørt om tidligere Vi lærte også noe nytt om “vinskalaen” her. Ifølge servitøren kan vi tenke: Hvitvin – oransjevin – rosévin – rødvin. Godt å vite og alltid bra å lære noe nytt! Vi gir denne kombinasjonen: vin og mat (og ny kunnskap) 5 (oransje) bobler.

Rett 3: Pannestekt sei

Rett 3 Pannestekt sei Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Rett nummer tre var (Nordafrikansk) pannestekt sei med harrisa, servert med en lun potetsalat, saltet gulbete og ristede peanøtter. Fisken var perfekt stekt, potetsalaten hadde fin konsistens og passet godt sammen med fisken. Stort sett var det greie smakaskombinasjoner, i denne retten, men smaksbildet var veldig likt den forrige retten, og sausen var alt for salt. Vi ender opp med å gi denne retten 3 ut av seks mulige bobler.

Rett 3 Pannestekt sei Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Bula vin 3 som var en øl (ale) - Saison Dupont Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Til seien fikk vi servert en Saison Dupont. Siden vi hadde bestilt vinpakke skulle en tro at dette er en vin, men det var det ikke. Saison Dupont er en øl fra det Belgiske bryggeriet Brasserie Dupont. Ølet var uklart og hadde en mørk brun farge. Den skummet fint, og smakte blomster. Vi var skuffet over å få en øl i vinpakka ,og vi syntes heller ikke dette øllet var spesielt godt, verken alene eller sammen med maten. Alt i alt en stor skuffelse. Vi gir ølet 2 ut av 6 mulige bobler.

Rett 4: Lam

Rett 4 -Lam Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Som rett nummer4 ble vi servert lam. Lammet var ytrefilet og confitert lammeside. Den ble servert med blant annet sellerirotkrem, traktkantarell, rosenkål, grønnkål, oliven og en veldig god lammesky sprukket med salvieolje. Dette var en rett med skikkelig smak av norsk høst! Retten var ganske mektig, så vi likte at den ble brutt opp med poppet havregryn, stikkelsbærgele, og svarte oliven. Alt i alt en velkomponert rett, som vi gav 5½ ut av 6 mulige bobler.

Rett 4 -Lam Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Bula vin 4 - Scarzello Langhe Nebbiolo 2020 Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Vin nummer 4 var en italiensk Piemonte  fra 2020 – en Scarzello Langhe Nebbiolo. Rødvin er alltid en slager hos denne gjengen! Men dette var en veldig god og fyldig rødvin. Vinen var godt balansert og hadde en fyldig ettersmak. Det beste av alt var at vinen passet utrolig godt til denne mektige retten. Flott ettersmak, og kanskje kveldns beste vin. Vi gir denne 5 ut av 6 mulige bobler!

Rett 5: Berlinerbolle

Til dessert fikk vi Berlinerbolle, med eplefyll, vaniljeis på ristede nøtter og saltkaramell. Desserten var pyntet med kløverblader. Gode smaker, spesielt når en spiste alt sammen samtidig. Selve berlinerbollen var litt klissete (understekt?) og litt feit. Men eplefyllet var godt og syrlig. godt is, men salt karamellen var det desidert beste elementet. Retten hadde alt: Fett, salt, søtt, syre, varmt, kaldt, crunch og ikke minst kløverblader for hell og lykke. Denne retten kom ut med 5½ bobler ut av 6.

Bula vin 5 - Baricchi Regina di Felicità Muscato Spumante Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Til desserten fikk vi servert Italiensk Baricchi; Regina di Felicità Muscato Spumante. Vinen hadde en god aroma av frukt (eple og litt tyggis). Den var søt og boblende, og passet utrolig godt sammen med desserten. Vi gav kombinasjonen berlinerolle og Muscato 6 ut av 6 bobler.

Avslutning på måltidet: Mojito i sitron

Avlsutning på måtidet-Mojito i sitron Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Sammen med regningen fikk vi servert Mojito i sitron. Vi fikk med alkohol til de som har drukket vinpakke og uten alkohol til de andre. Dette var en frisk, artig og god avslutning på et langt og godt måltid.

Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

Helhetlig vurdering:

Dette var en artig matopplevelse, hvor i spiste mye god mat. Vi elsket snackene vi fikk servert før selve måltidet. De var spennende og artige innslag, Spesielt godt likte vi at snack nummer to ble servert på en gaffel, så vi måtte spise alt på samme tid. Og svoren – den har vi snakket mye om i ettertid. Vi likte alle rettene, men det var trist at koken hadde mistet saltkaret i to av dem. Det var mange spennende smaker her, og rettene var pene å se på, og smaksmessig og teksturmessig godt komponert. Likevel synes vi at det ble litt for mange smaker som konkurrerte med hverandre i to av rettene (2,3). Kveldens høydepunkt var uten tvil lammet og desserten.

Vi likte vinene, og synes at vinene passet utrolig godt til hver av rettene. Det var også spennende at noen viner skiftet karakter sammen med maten og at de løftet frem ingredienser i maten. Vi syntes likevel at det var trist at en vin var byttet ut med øl, og at det ikke var noen drikkepakke til snacksen. Det burde ha vært en minidrikkepakke her, eller et glass vin som dekket alle.

Servitørene var smilende og blide. Likevel skulle vi ønsket at de hadde litt bedre tid, og kunne fortalt oss mer om hver enkelt vin. Vi satte umåtelig stor pris på at en drikkepakke kunne deles på to.

Vi likte lokalet, og satte stor pris på at det var god plass mellom bordene. Det gjorde at vi kunne snakke sammen, høre hverandre, samtidig som støyen fra de andre bordene ikke forstyrret vår samtale. Vi satte også stor pris på at maten ble servert i et bedagelig tempo, så vi fikk tid til å nye maten og drikken i fred og ro. Sitronmoijotene var en flott overraskelse på slutten av måltidet. Dette var en matopplevelse vi satte stor pris på og vi kommer gjerne tilbake!

HvaAntall bobler
Snack 1: Baconsnacks 5/6
Snack 2: One bite heaven5/6
Snack 3: Bulabrød5/6
Rett 1: Helstekt norsk kål5/6
Vin 1: Domain Rolet. – Arbois Chardonna 2020 (Frankrige)5/6
Rett 2: Ramen4/6
Vin 2: Calcarius Ca 40.08 Hellen Orange 20205/6
Rett 3: Pannestekt sei3/6
“Vin” 3: Saison Dupont (Belgia) – Ale2/6
Rett 4: Lam5½/6
Vin 4: Scarzello Langhe Nebbiolo (Piemonte, Italia)5/6
Rett 5: Berlinerbolle5½/6
Vin 5: Regina di Felicità Muscato Spumant (Baricchi, Italia)6/6
Mojitos i sitron5/6
Service5/6
Atmosfære6/6
Interiør- sitte komfort5/6
Utsikt
Selskap6/6
HELHETSVURDERING av Bula:5/6

Bula Neobistro, PRINSENS GATE 32, 7011 TRONDHEIM https://heidisboble.no/ @heidisboble

TUSEN TAKK FOR OSS og for en flott matopplevelse!

Vi kommer mer enn gjerne tilbake