Candy cane fletten er en hveteflette fylt med bringebæryltetøy og formet som candy cane, Den er puntet med melis, overstrødd med knuste candy-canes. Det er skikkelig dekorativ til adventskaffen, eller den pakkes inn i celofan og gis bort som en oppmerksomhe eller en vertinnegave.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 «fletter» | 3 timer | Middels / enkel |
Tips! Disse hvetefletten holder seg godt i fryseren
Ingredienser:
1 pk | Gjær |
1 dl | Vann (fingervarmt) |
3 ½ dl | Kulturmelk |
2 | Egg |
10-15 dl | Hvetemel |
100 g | Smør (romtemperert) |
1 dl | Sukker |
2 ts | Bakepulver |
2 ts | Salt |
Bringebær fyll:
350 g | Bringebær |
1-2 ss | Sukker |
2 ts | Maisenna |
¼ ts | Mandel ekstrakt |
¼ ts | Kardemomme |
Topping/pynt:
Melis | |
Vann | |
Candy cane (knust) | |
Rød sløyfe |

Slik gjør du:
1 Løs opp gjæra i lunket vann – Tilsett de øvrige ingrediensen, men Bare 10 dl mel – Elt deigen i noen minutter, og Tilsett mer mel om nødvendig Deigen skal samle seg og ikke klisse for mye – Elt videre i ca 8 – 10 min. |
2 Dekk til deigen og la den heve Til dobbel størrelse c 60 min. |
3 Lag bringebærsyltetøyet – Ha alle ingrediensene i en kasserolle, – Varm opp under forsiktig omrøring Til bringebærene smelter og syltetøyet stivner – Ta syltetøyet av varmen NB! syltetøyet stivner litt mer ved avkjøling |
4 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i 3 like store deler |
5 Kjevle en del som et rektangel – Fordel en tredjedel av bringebærfyllet i en stripe (ca 4 cm bred) langs midten på rektangelet – – Skjær striper inn til fyllet På begge sider – Brett stripene annen hver gang over fyllet Så det blir en flette |






6 Legg fletten på bakepapir – Trekk litt i fletten Så den blir omtrent 10 cm lengre – Bøy toppen til fletten i en bue, Så den ser ut som en stokk |

7 La fletten etterheve i ca 60 min Til dobbelstørrelse |
8 Pensles med egg |
9 Stekes på 190 grader i 12-17 min til gyden brun |
10 Avkjøles på rist |

11 Bland sammen melis og vann til passe tykk glasur, og – Ha den i en sprøytepose – Knus litt candy cane – Følg flettene og sprøyt på melis – Strø over knuste candy cane |
12 La melisen tørke, og – Knyt eventuelt en rød sløyfe rundt Før servering eller før du pakker den inn i cellofan og gir den bort |
