Candy- cane- kake er en skikkelig god formkake, som er pyntet med melis og knuste Candy- canes

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 90 min. | Enkel |

Ingredienser:
350 g | Smør |
5 dl | Sukker |
4 | Egg |
1 ss | vaniljesukker |
½ ts | Peppermynte ekstrakt (valgfritt) |
7 ½ dl | Hvetemel |
6 ss | Maisenna |
2 ts | Bakepulver |
2 ½ dl | Melk |
Konditorfarge (rød) |
Glasur og pynt:
5 dl | Sukker |
5 ss | Melk |
½ ts | Vaniljesukker |
2 ss | Candy canes (knuste) |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175 grader – Smør en formkake form godt – Knus cansy cane |
2 Bland sammen mel, maisenna, vaniljesukker og bakepulver |
3 Rør smør og sukker hvitt – Tilsett eggene, Ett om gangen Bland godt mellom hvert egg – Tilsett halvparten av melken – Rør godt – Tilsett halvparten av melblandingen – Rør godt – Tilsett den andre halvparten av melken – Rør godt – Tilsett den andre halvparten av melblandingen – Rør godt |
4 Hell omtrent ¼ av røren i en bolle – Bland den med rød konditorfarge og eventuelt pepperminte ekstrakt |
5 Ha ½ parten av den hvite kakedeigen i kakeforma – Fordel den røde kakedeigen over – Topp med den andre ½ parten av den hvite kakedeigen – Jevn ut toppen |
6 Stekes i ca 55 min. |
7 La kaken avkjøles i forma i 10 min. før den – Hvelves og – Avkjøles helt på rist |
8 Bland sammen alle ingrediensene til glasuren, – Rør til det er helt glatt |
9 Pynt: – Pynt med glasuren – Strø over candy canenen |
