Crostini med syltede epler og blåmuggost

Crostini med syltede epler og blåmuggost er fantastisk godt som fingermat, forret eller rett og slett som kveldskos

Crostini med syltede epler og blåmuggost Ingredienser 1 Baguette Olje (oliven) Blåmuggost Grønne urter (valgfritt) Syltete epler: 1½ dl Eddik (eplesider) 1 dl Sukker ½ dl Vann 1 Laubærblad 1 ts Pepperkorn (svarte) 1 ts Sennepsfrø 3 Epler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1Baguette
 Olje (oliven)
 Blåmuggost (hvitmuggost eller brie)
 Grønne urter (valgfritt)

Syltede epler:

1½ dlEddik (eplesider)
1 dlSukker
½ dlVann
1Laubærblad
1 tsPepperkorn (svarte)
1 tsSennepsfrø
3Epler

Syltede epler Ingredienser: 1½ dl Eddik (eplesider) 1 dl Sukker ½ dl Vann 1 Laubærblad 1 ts Pepperkorn (svarte) 1 ts Sennepsfrø 3 Epler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag de syltete eplene:
– Vask eplene, fjern kjernehuset, og
– Skjær dem i tynne båter, og
– Legg dem i et glass eller en bolle
– Ha eddik, vann, sukker pepper, sennepsfrø og laurbærblad i en kasserolle
– Kok opp
– Slå ned varmen og
– Lla det småkoke i noen minutter
– Tøm den varme laken over eplebåtene
– La eplene stå i laken til de er helt kald
2 Sett ovnen på 175 grader
– Legg bakepapir på en stekeplate
3 Lag crostinibunnene:
– Skjær baguetten i tynne skiver,
– Pensle begge sider med olje
– Legg dem på stekebrettet
NB! de skal ikke overlappe hverandre
– Stekes i 10- 15 min
Til skivene er lys gylne og sprø
Snu gjerne skivene etter halve steketiden
– Avkjøles på rist
4 Lag Crostiniene:
– Legg syltete eplebåter på crostinibunnen
– Legg en skive blåmuggost over
– Topp med grønne urter
5 Serveres og nytes

Crostini med syltede epler og blåmuggost, hvitmugg ost og/eller brie Ingredienser 1 Baguette Olje (oliven) Blå-, hvitmuggost og/eller brie Grønne urter (valgfritt) Syltete epler: 1½ dl Eddik (eplesider) 1 dl Sukker ½ dl Vann 1 Laubærblad 1 ts Pepperkorn (svarte) 1 ts Sennepsfrø 3 Epler https://heidisboble.no/ @heidisboble