Dillolje

Dillolje er veldig anvendelig en ganske enkel rett å lage. Den smaker godt i en skalldyrsalat, eller den kan piffe opp fiskesausen eller -suppa.

Dillolje: 1 ½ - 2 Dill (krukker) 2 dl Olje (soya) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 dl10 minEnkel

Ingredienser:

1 ½ – 2Dill (krukker)
2 dlOlje (soya)
 Salt

Tips! Dillolje piffer opp en hvilken som helst hvitvinssaus

Dilloljen piffer opp en hvilken som helst hvitvinssaus

Slik gjør du:

1 Plukk dillen av stilken
2 Ha dillen og olje i en kasserolle
– Kjør alt med stavmiksere i ca. 2 minutter
3 Varm blandingen på middels varme til ca. 80 grader
Bruk steketermometer, eller
Når du ser at den bruser og damper litt, er den rundt 80
– Ta dilloljen av plata, og
– La den stå å trekke i ca. 10 min.
4 Tilsett 1 flak med havsalt
– Kjør med stavmikser i nye 2 min, og
– Hell den over i en bolle, og
– La den stå til den har satt seg
5 Hell oljen i et kaffefilter, og
– La den stå i 24 timer
6 Hell den avsilte oljen i en flaske, og
– Oppbevar den i kjøleskapet

Tips! Dilloljen har lang holdbarhet. Den holder seg i kjøleskap i ca ett år, eller den kan fryses