Dillolje er veldig anvendelig en ganske enkel rett å lage. Den smaker godt i en skalldyrsalat, eller den kan piffe opp fiskesausen eller -suppa.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 dl | 10 min | Enkel |
Ingredienser:
1 ½ – 2 | Dill (krukker) |
2 dl | Olje (soya) |
Salt |
Tips! Dillolje piffer opp en hvilken som helst hvitvinssaus

Slik gjør du:
1 Plukk dillen av stilken |
2 Ha dillen og olje i en kasserolle – Kjør alt med stavmiksere i ca. 2 minutter |
3 Varm blandingen på middels varme til ca. 80 grader Bruk steketermometer, eller Når du ser at den bruser og damper litt, er den rundt 80 – Ta dilloljen av plata, og – La den stå å trekke i ca. 10 min. |
4 Tilsett 1 flak med havsalt – Kjør med stavmikser i nye 2 min, og – Hell den over i en bolle, og – La den stå til den har satt seg |
5 Hell oljen i et kaffefilter, og – La den stå i 24 timer |
6 Hell den avsilte oljen i en flaske, og – Oppbevar den i kjøleskapet |
Tips! Dilloljen har lang holdbarhet. Den holder seg i kjøleskap i ca ett år, eller den kan fryses