Dumplings med svinekjøtt og soyasaus – skikkelig godt!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Middels |
Ingredienser:
400 g | Kjøttdeig av svin |
4 ss | Soyasaus |
1 ½ ts | Ingefær (revet) |
1 fedd | Hvitløk (presset) |
1 ½ ts | Sesamolje |
1 ss | Sukker (brunt) |
1 ½ ts | Fiskesaus (fishsauce) |
1 ts | Bønnepasta |
1 pk | Goyzaark |

Dippingsaus med chii hvitløk, ingefær og lime:
4 ss | Soyasaus |
4 ss | Risvineddik |
4 ss | Sukker |
4 ss | Limesaft(presset) |
1 | Chili (skjært i skiver) |
2 fedd | Hvitløk (skjært i skiver) |
2 cm | Ingefær (raspet) |

Slik gjør du:
1 Lag dippingsaus: – Rasp ingefæren – Press limen – Skjær hvitløk og chili i biter – Rør sammen alle ingrediensene – La den stå – Smak til sausen |
2 Lag fyllet: Bland sammen kjøttdeig, soyasaus, ingefær (revet), hvitløk (presset). sesamolje, sukker, fiskesaus og bønnepasta |
3 Legg ca ½ ss fyll i midten av et glyzaark, – Pensle med vann langskanten (det enkleste er å dyppe fingeren i kaldt vann, og stryke den langs kanten) – Brett kantene opp og over fyllet – Klem godt sammen – Lag gjerne 5-6 små folder på midten |
4 Ha Rapsolje i en stekepanne og – Legg i dumplingene Pass på at de ikke kommer bort hverandre – La dem steke ca 1 min – Tilsett 1 ½ dl vann og – Legg på lokk – La dem dampe i ca 5 min. Middels varme – Ta av lokket, og – La dumplingene dampe videre til all væske er fordampet – Stek videre til dumplingene er blitt sprø utenpå, og gylne på undersiden |

5 Serveres med dippingsausen, og Gjerne litt frisk asia inspirert nudelsalat |
Anbefalt tilbehør:
