For mange år siden så jeg bilder av sjokoladekjeks som var utformet som Edderkopper. Jeg er nesten helt sikker på at det var på Tine.no. Siden den gang har edderkoppkjekser med på hver eneste Halloween hjemme hos meg. Vi bruker ikke den samme oppskriften hvert år, hverken til kjeks eller til fyll – Men edderkoppene er med! Derfor ligger det to ulike oppskrifter på bloggen.
HAPPY Hallo – , Hallo- , Weeeen …

Ingredienser:
50 g | Margarin |
100 g | Kokesjokolade (mørk) |
2 ss | Kaffe (sterk, utblandet) |
3 ss | Sirup (lys) |
1 | Egg |
2½ dl | Hvetemel |
2½ dl | Melis |
5 ss | Kakao |
1½ ts | Bakepulver |
Du kan fylle kakene med det du vil. Jeg bruker å fylle mine med sjokoladekrem eller ostekrem. Men du står selvfølgelig fritt til å fylle dem slik du selv vil.
Forslag til fyll mellom kjeksene:
Fyll 1: Sjokoladekrem
4 ss | Smør |
300 g | Melis |
1 ss | Kakao |
1 ts | Vaniljesukker |
3 ss | Kaffe (sterk) |
Fyll 2: Ostekrem
250 g | Kremost (naturell) |
5 dl | Melis |
1 ss | Sitronsaft |
1 | Sitron (revet skall) |
2 dl | Kremfløte |
Pynt (føtter og øyne)
1 pakke | Jordbærlisser eller lakrislisser |
Marsipan | |
Svart konditorfarge |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 °C. |
2 Ha smør, kaffe og sirup i en kasserolle – Brekk sjokoladen i biter, og – ha den i kaffeblandingen – Settes på middelsvarme, til alt er smeltet, – Ta av varmen, og – La den stå noen minutter til avkjøling – Pisk så inn egget |
3 Ha mel, melis, kakao og bakepulver i en bolle – Tilsett sjokoladeblandingen, og – Pisk til en jevn og tykk røre – Pakk deigen inn i plast og – Legg den kjøleskapet i 30-60 min. |
4 Trill små kuler, ca. 3 cm i diameter, og – Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett, La det være god pass mellom kulene, siden de blir større under stekingen – Trykk kulene litt ned |
5 Stekes i 10-12 min., og – Avkjøles helt på rist |
6 Lag fyllet enten sjokoladekrem eller ostekrem: SJOKOLADEKREM lages slik: – Rør smør, vaniljesukker og melis hvit og luftig – Tilsett kakaopulver og kaffe, og – Rør godt sammen OSTEKREM lages slik: – Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig. – Stivpisk kremfløten, og – Vend den inn i kremosten |
7 Montering : – Fordel litt fyll på stekeflaten på en kjeks, (dvs. på den flateste siden) – Del lakrissnørene i to, og – Legg lakrissnører over fyllet – Fordel litt mer fyll over snørene – Legg en ny kjeks på toppen, med stekeflaten ned – Lag øyne av marsipan |
