Dette er en skikkelig frisk og god blåbæris. Den minner kanskje minner litt om en mellomting mellom fløteis og sorbet, siden blåbær inneholder mye væske. Men isen er supergod og kjempe enkel å lage. Hvis du ønsker kan sukkeret i oppskriften byttes ut med søtstrø eller annet annet søtningsmiddel.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 1 ½ l | 5 min + 6 t | Enkel |
Ingredienser:
8 dl | Blåbær (ferske eller fryste) |
1 | Sitron (saft) |
2 dl | Sukker (eller søtstrø) |
2 ts | Vaniljesukker |
5 dl | Kremfløte (pisket) |

Slik gjør du:
1 Press sitronen |
2 Ha blåbær, sitronsaft, sukker og vaniljesukker i en bolle – Mix det med en stavmixer til en glatt masse |
3 Pisk fløten Den skal være myk krem med myke topper |
4 Bland forsiktig sammen blåbærpurreen og kremen Bruk slikkepott |
5 Ha iskremblandingen i en form, boks e.l. om tar ca 1 ½ liter – Dekk formen med plastfolie eller lokk |
6 Sett iskremblandingen i fryseren – La den stå i minst 6 timer, helst over natta |
7 La isen tine litt før servering: 5-10 minutter i romtemperatur eller 15 min i kjøleskap |
