Laksemousse som du enkelt og greit lager dagen før du får gjester, eller før du skal ha den til frokost eller lunsj med familien. Like godt uansett.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | Enkel |
Ingredienser:
1 pk | Aspik (lys buljong-gelé) |
2 ½ dl | Vann (kokende) |
300-400 g | Laks (kokt og renset) |
3 dl | Rømme (lett) |
1-2 ss | Sitronsaft (nypresset) |
1-2 ss | Dill (hakket) |

Slik gjør du:
1Kok opp 2 ½ dl vann, og – Tilsett aspikpulveret – Rør forsiktig til alt er oppløst – La den avkjøles noe Nesten til romtemperatur, men pass på så den ikke begynner å stivne |
2 Trekk fisken og rens den (eller bruk rester fra middagen) – Ha den i en bolle – «mos» fisken grovt |
3 Tilsett rømmen, sitronsaften og dillen til laksen -Rør sammen – Tilsett aspiken – Rør sammen |
4 Hell blandingen over i en stor serveringsskål eller i mindre porsjonsskeier NB! Hvis moussen skal hvelves, skyll bollen med kaldt vann før du heller i moussen |
5 Serveres sammen med ristet brød og sitronbåter |
