Enkel Laksemousse

Laksemousse som du enkelt og greit lager dagen før du får gjester, eller før du skal ha den til frokost eller lunsj med familien. Like godt uansett.

Enkel Laksemousse  Ingredienser:  1 pk	Aspik (lys buljong-gelé) 2 ½ dl	Vann (kokende) 300-400 g	Laks (kokt og renset)  3 dl	Rømme (lett) 1-2 ss	Sitronsaft (nypresset) 1-2 ss	Dill (hakket)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 Enkel

Ingredienser:

1 pkAspik (lys buljong-gelé)
2 ½ dlVann (kokende)
300-400 gLaks (kokt og renset)
 3 dlRømme (lett)
1-2 ssSitronsaft (nypresset)
1-2 ssDill (hakket)

Slik gjør du:

1Kok opp 2 ½ dl vann, og
– Tilsett aspikpulveret
– Rør forsiktig til alt er oppløst
– La den avkjøles noe
Nesten til romtemperatur, men pass på så den ikke begynner å stivne
2 Trekk fisken og rens den (eller bruk rester fra middagen)
– Ha den i en bolle
– «mos» fisken grovt
3 Tilsett rømmen, sitronsaften og dillen til laksen
-Rør sammen
– Tilsett aspiken
– Rør sammen
4 Hell blandingen over i en stor serveringsskål eller i mindre porsjonsskeier
NB! Hvis moussen skal hvelves, skyll bollen med kaldt vann før du heller i moussen
5 Serveres sammen med ristet brød og sitronbåter

Enkel Laksemousse Ingredienser: 1 pk Aspik (lys buljong-gelé) 2 ½ dl Vann (kokende) 300-400 g Laks (kokt og renset) 3 dl Rømme (lett) 1-2 ss Sitronsaft (nypresset) 1-2 ss Dill (hakket)