Eplepannekake

Eplepannekaker – det er digg det!

Eplepannekaker Ingredienser 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel 2 Epler 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør

Porsjoner:Tid:Vanskelighetsgrad
1-210 min.Enkel

Ingredienser:

1Egg
1 dlMelk
1-1½Hvetemel
1 tsKanel (valgfritt)
2Epler
1-1½ ssSukker
1 ssSmør

Eplepannekaker Ingredienser 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel 2 Epler 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør

Slik gjør du:

1 Lag en (litt) tykk pannekakerøre:
Visp sammen egg, melk, kanel og mel
2 Skjær eplene i tynne skiver
3 Smelt smøret i panna
4 Ha i sukker, og
– La det bli lyst brunt
5 Ha i eplene rør rundt, og – La dem steke til de blir nesten myke
6 Hell over pannekakerøra
7 Stek på middels varme (ca 2- 3 min.)
Til røren har stivnet på oversiden

Eplepannekaker Ingredienser 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel 2 Epler 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør

8 Vend pannekaken og, stek omtrent like lenge på den andre siden
9 Serveres med en gang

Eplepannekaker Ingredienser 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel 2 Epler 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør

Tips! Eventuelle rester av pannekakerøra holder seg i kjøleskap i 2-3 dager, eller den kan fryses.

Eplepannekaker Ingredienser 1 Egg 1 dl Melk 1-1½ Hvetemel 2 Epler 1-1½ ss Sukker 1 ss Smør