Eplepannekaker – det er digg det!

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
1-2 | 10 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 | Egg |
1 dl | Melk |
1-1½ | Hvetemel |
1 ts | Kanel (valgfritt) |
2 | Epler |
1-1½ ss | Sukker |
1 ss | Smør |

Slik gjør du:
1 Lag en (litt) tykk pannekakerøre: Visp sammen egg, melk, kanel og mel |
2 Skjær eplene i tynne skiver |
3 Smelt smøret i panna |
4 Ha i sukker, og – La det bli lyst brunt |
5 Ha i eplene rør rundt, og – La dem steke til de blir nesten myke |
6 Hell over pannekakerøra |
7 Stek på middels varme (ca 2- 3 min.) Til røren har stivnet på oversiden |

8 Vend pannekaken og, stek omtrent like lenge på den andre siden |
9 Serveres med en gang |

Tips! Eventuelle rester av pannekakerøra holder seg i kjøleskap i 2-3 dager, eller den kan fryses.
