Eple- og Appelsinsalat med andebryst er en frisk og god salat som passer like godt som en forrett som en middagsrett.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30-45 min. | Enkel |

Ingredienser:
2 | Andebryst |
2 | Appelsiner (fileer) |
2 | Epler (terninger) |
1 bunt | Vårløk |
1 | Chilier (røde) |
Koriander | |
2 | Rødløk (skivet) |
1 pk | Ruccola |
1 | Granateple |
Eplechips (garnityr – valgfritt) |
Dressing:
4 | Hvitløksfedd |
4 ss | Sukker |
2 dl | Limejuice |
4 ss | Soyasaus |
1 | Chili (rød) |
Koriander |

Slik gjør du:
1 Lag dressingen: – Rens og hakk hvitløken – Skjær chilien i skiver – Press limene – Bland sammen soya, limejuice og sukker – Rør til sukkerert har løst seg opp – Tilsett hvitløk og chili – Rør rundt, og – La gjerne sausen få stå litt så smakene får satt seg – Strø litt koriander over før servering |
2 Skjær små ruter i andebrystet – Stek det med skinnsiden ned På varm panne, i ca. 6-7 min. – Skru varmen litt ned, og – Snu andebrystet og stek i 3-4 min. til – La andebrystet hvile noen minutter før du skjærer i det |
3 Rens rødløken og – Skjær den i tynne skiver – Skjær vårløken i 1 ½ cm ringer – Ta ut frøene til chilien og – Finhakk den – Rens appelsinene og skjær ut filetene – Skjær eplene i små terninger – Rens granateplet Behold bare kjernene – Grov hakk koriander |
4 Bland sammen appelsin, eple, salat, løk, chili i en bolle – Legg det pent opp på porsjonsfat el. – Skjær opp anden i skiver og legg over – Dryss over granateplekjerne og koriander – Pynt eventuelt med en eplechips på hvert fat |
5 Server dressingen ved siden av, eller hell en over. |
Tilbehør – valgfritt;
