Eple- og Appelsinsalat med andebryst

Eple- og Appelsinsalat med andebryst er en frisk og god salat som passer like godt som en forrett som en middagsrett.

Eple- og Appelsinsalat med andebryst Ingredienser: 2 Andebryst 2 Appelsiner (fileer) 2 Epler (terninger) 1 bunt Vårløk 1 Chilier (røde) Koriander 2 Rødløk (skivet) 1 pk Ruccola 1 Granateple Dressing: 4 Hvitløksfedd 4 ss Sukker 2 dl Limejuice 4 ss Soyasaus 1 Chili (rød) Koriander

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430-45 min.Enkel

Eple- og Appelsinsalat med andebryst Ingredienser: 2 Andebryst 2 Appelsiner (fileer) 2 Epler (terninger) 1 bunt Vårløk 1 Chilier (røde) Koriander 2 Rødløk (skivet) 1 pk Ruccola 1 Granateple Dressing: 4 Hvitløksfedd 4 ss Sukker 2 dl Limejuice 4 ss Soyasaus 1 Chili (rød) Koriander

Ingredienser:

2Andebryst
2Appelsiner (fileer)
2Epler (terninger)
1 buntVårløk
1Chilier (røde)
 Koriander
2Rødløk (skivet)
1 pkRuccola
1Granateple
Eplechips (garnityr – valgfritt)

Dressing:

4Hvitløksfedd
4 ssSukker
2 dlLimejuice
4 ssSoyasaus
1Chili (rød)
 Koriander

Eple- og Appelsinsalat med andebryst Ingredienser: 2 Andebryst 2 Appelsiner (fileer) 2 Epler (terninger) 1 bunt Vårløk 1 Chilier (røde) Koriander 2 Rødløk (skivet) 1 pk Ruccola 1 Granateple Dressing: 4 Hvitløksfedd 4 ss Sukker 2 dl Limejuice 4 ss Soyasaus 1 Chili (rød) Koriander

Slik gjør du:

1 Lag dressingen:
– Rens og hakk hvitløken
– Skjær chilien i skiver
– Press limene
– Bland sammen soya, limejuice og sukker
– Rør til sukkerert har løst seg opp
– Tilsett hvitløk og chili
– Rør rundt, og
– La gjerne sausen få stå litt så smakene får satt seg
– Strø litt koriander over før servering
2 Skjær små ruter i andebrystet
– Stek det med skinnsiden ned  
På varm panne, i ca. 6-7 min.
– Skru varmen litt ned, og
– Snu andebrystet og stek i 3-4 min. til
– La andebrystet hvile noen minutter før du skjærer i det
3 Rens rødløken og
– Skjær den i tynne skiver
– Skjær vårløken i 1 ½ cm ringer
– Ta ut frøene til chilien og
– Finhakk den
– Rens appelsinene og skjær ut filetene
– Skjær eplene i små terninger
– Rens granateplet
Behold bare kjernene
– Grov hakk koriander
4 Bland sammen appelsin, eple, salat, løk, chili i en bolle
–  Legg det pent opp på porsjonsfat el.
– Skjær opp anden i skiver og legg over
– Dryss over granateplekjerne og koriander
– Pynt eventuelt med en eplechips på hvert fat
5 Server dressingen ved siden av,  eller hell en over.

Tilbehør – valgfritt;

Eple- og Appelsinsalat med andebryst Ingredienser: 2 Andebryst 2 Appelsiner (fileer) 2 Epler (terninger) 1 bunt Vårløk 1 Chilier (røde) Koriander 2 Rødløk (skivet) 1 pk Ruccola 1 Granateple Dressing: 4 Hvitløksfedd 4 ss Sukker 2 dl Limejuice 4 ss Soyasaus 1 Chili (rød) Koriander