Eplechips – tørkete epler

Eplechips er godt som snacks og flott som pynt. De er også gode å ha ved siden av matpakken, og spise som snacks før og eller etter lunsj.

Tørkete epler på den norske eple dagen som er siste tirsdag i september https://heidisboble.no/
te

Ingredienser:

 Ca. ½ kgEpler

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 90 grader varmluft, og
– Legg bakepapir på stekeplater
2 Vask eplene og tørk dem godt
Du kan fjerne skall og kjernehus hvis du vil
– Skjær eplene i tynne skiver (2-3 mm)
3 Legg eple skivene tett i tett på stekeplaten(e)
IKKE overlappende
4 Sett eplene i ovnen,
– La dem stå i 60- 90 min
– Snu eplene, og
– La dem stå i 60-90 min. til
Hvis eplene ikke er helt tørre og sprø enda,
kan du la dem fortsette å steke
Eventuelt slå ned til 50 grader og la dem stå natta over
5 oppbevares på tørre glass eller i plastposer