Når man har så mange, deilige epler fra hagen, passer det fint å bake Eplekake etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 94 ). Det har jeg gjort i dag. Kaken ble skikkelig saftig og god. Baker Brun kaller den for “Høstens helt” og det kan han ha helt rett i.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 1 time | Enkel |
Ingredienser:
| 200 g | Sukker |
| 200 g | Smør (smeltet) |
| 4 | Egg |
| 110 g | Hvetemel |
| 1½ ts | Bakepulver |
| 3 | Epler (i biter) |
| 1 ½ ts | Kanel (malt) |
| 2 ss | Sukker |
| 60 g | Hakkete mandler |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 180°C , og – Smør en rund springform (24 cm) |
| 2 Rør sukker og smør godt sammen – Tilsett eggene ett om gangen – Bland inn hvetemel og bakepulver, og – Ha røren i forma |
| 3 Skrell og rens eplene, – Skjær dem i båter, og – Fordel dem på toppen av kaken – Dryss over sukker, kanel og hakkete mandler |
| 4 Stekes i 35- 40 minutter, nederste rille |
| 5 Avkjøl på rist |


Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun



