Eplekake etter oppskrift fra Baker Brun

Når man har så mange, deilige epler fra hagen, passer det fint å bake Eplekake etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 94 ). Det har jeg gjort i dag. Kaken ble skikkelig saftig og god. Baker Brun kaller den for “Høstens helt” og det kan han ha helt rett i.

Eplekake etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 200 g Sukker 200 g Smør (smeltet) 4 Egg 110 g Hvetemel 1½ ts Bakepulver 3 Epler (i biter) 1 ½ ts Kanel (malt) 2 ss Sukker 60 g Hakkete mandler
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake   1 time Enkel

Ingredienser:

200 g Sukker
200 g Smør (smeltet)
4 Egg
110 g Hvetemel
1½ ts Bakepulver
3 Epler (i biter)
1 ½ ts Kanel (malt)
2 ss Sukker
60 g Hakkete mandler

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180°C , og
– Smør en rund springform (24 cm)
2 Rør sukker og smør godt sammen
– Tilsett eggene ett om gangen
– Bland inn hvetemel og bakepulver, og
– Ha røren i forma
3 Skrell og rens eplene,
– Skjær dem i båter, og
– Fordel dem på toppen av kaken
– Dryss over sukker, kanel og hakkete mandler
4 Stekes i 35- 40 minutter,
nederste rille
5 Avkjøl på rist
Eplekake etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: 200 g Sukker 200 g Smør (smeltet) 4 Egg 110 g Hvetemel 1½ ts Bakepulver 3 Epler (i biter) 1 ½ ts Kanel (malt) 2 ss Sukker 60 g Hakkete mandler

Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s