Eplesnurrer med kremosttopping

Dette er saftige og gode snurrer med masse smak av kanel og eple

Appelsinsnurrer med kremosttopping Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) Kremosttopping: 100 g Kremost (myk) 25 g Smør (mykt) 100 - 150 g Melis 1 ts Appelsinsaft (presset) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
203 timerenkel

Ingredienser:

20 gHavregryn
5 ½ dlVann
1 pakkeGjær
1 dlOlje (raps)
200 gSukker
5 gSalt
20 gKardemomme
1 kgHvetemel

Eplefyll:

3 ssSmør
3-4Epler (i biter)
½ dlSukker

Kanelfyll:

4 ssSmør
¾ dlBrunt sukker
1 ssKanel

Kremosttopping;

100 gKremost (myk)
25 gSmør (mykt)
100 – 150 gMelis

Appelsinsnurrer med kremosttopping Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) Kremosttopping: 100 g Kremost (myk) 25 g Smør (mykt) 100 - 150 g Melis 1 ts Appelsinsaft (presset) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok opp 1 dl vann, og  
– Hell det over havregrynene
– La det stå til ca romtemeratur
2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl)  
– Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene
– Elt godt 10-15 min.
3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La den heve i ca 1 time
4 Forbered eplefyllet:
– Skrell eplene, og
– Skjær dem i små terninger
– Varm en stekepanne på middelsvarme
– Ha i smør og sukker
– Tilsett eplene
– La det surre til eplene begynner å gi i fra seg væske
– Slå opp varmen litt, og
– Stek videre til eplene er så vidt karamelliserte
– Ta stekepanna vekk fra varmen
5 Bland sammen smør, sukker og kanel til kanelfyllet
6 Legg bakepapir på stekeplater
7 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Kjevle ut en avlang leiv
– Smør kanelfyllet jevnt utover hele leiven, men
La det være igjen ca 2 cm langs kantene
– Fordel eplefyllet over
– Så jevnt som mulig
– Rull sammen til en lang pølse,
– Skjær tykke skiver, og
– Legg dem på bakepapir

7 Dekk snurrene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La dem heve i ca 1 – 2 timer
Til dobbel størrelse
8 Sett ovnen på 230 grader
10 Stekes i ca 10 min
230 grader
11 Rør sammen ingrediensene til kremosttoppingen
mens snurreren steker
12 Smør toppingen over bollene med en gang de er ute av ovnen
– Avkjøles på rist eller spises med en gang

Appelsinsnurrer med kremosttopping Ingredienser: 1 dl Melk 1 ½ dl Appelsinsaft (presset) 25 g Gjær (1/2 pakke) 2 ss Sukker 1 ts Salt 3 ss Smør (mykt) 1 Egg 7 ½ - 8 dl Mel Appelsinfyll: 125 g Smør (mykt) 200 g Sukker 2 – 3 ss Appelsinskall (raspet) Topping: 100 g Kremost (myk) 25 g Smør (mykt) 100 - 150 g Melis 1 ts Appelsinsaft (presset) https://heidisboble.no/ @heidisboble