Dette er saftige og gode snurrer med masse smak av kanel og eple

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
20 | 3 timer | enkel |
Ingredienser:
20 g | Havregryn |
5 ½ dl | Vann |
1 pakke | Gjær |
1 dl | Olje (raps) |
200 g | Sukker |
5 g | Salt |
20 g | Kardemomme |
1 kg | Hvetemel |
Eplefyll:
3 ss | Smør |
3-4 | Epler (i biter) |
½ dl | Sukker |
Kanelfyll:
4 ss | Smør |
¾ dl | Brunt sukker |
1 ss | Kanel |
Kremosttopping;
100 g | Kremost (myk) |
25 g | Smør (mykt) |
100 – 150 g | Melis |

Slik gjør du:
1 Kok opp 1 dl vann, og – Hell det over havregrynene – La det stå til ca romtemeratur |
2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl) – Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene – Elt godt 10-15 min. |
3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La den heve i ca 1 time |
4 Forbered eplefyllet: – Skrell eplene, og – Skjær dem i små terninger – Varm en stekepanne på middelsvarme – Ha i smør og sukker – Tilsett eplene – La det surre til eplene begynner å gi i fra seg væske – Slå opp varmen litt, og – Stek videre til eplene er så vidt karamelliserte – Ta stekepanna vekk fra varmen |
5 Bland sammen smør, sukker og kanel til kanelfyllet |
6 Legg bakepapir på stekeplater |
7 Hell deigen ut på et bakebord, og – Kjevle ut en avlang leiv – Smør kanelfyllet jevnt utover hele leiven, men La det være igjen ca 2 cm langs kantene – Fordel eplefyllet over – Så jevnt som mulig – Rull sammen til en lang pølse, – Skjær tykke skiver, og – Legg dem på bakepapir |



7 Dekk snurrene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La dem heve i ca 1 – 2 timer Til dobbel størrelse |
8 Sett ovnen på 230 grader |
10 Stekes i ca 10 min 230 grader |
11 Rør sammen ingrediensene til kremosttoppingen mens snurreren steker |
12 Smør toppingen over bollene med en gang de er ute av ovnen – Avkjøles på rist eller spises med en gang |
