Eplesnurrer

Dette er saftige og gode snurrer med masse smak av kanel og eple

Eplesnurrer Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Salt 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Eplefyll: 3 ss Smør 3-4 Epler (i biter) ½ dl Sukker Kanelfyll: 4 ss Smør ¾ dl Brunt sukker 1 ss Kanel Pensling/topping: 1 Egg (sammenvispet) Perlesukker (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
203 timerenkel

Eplesnurrer Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Salt 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Eplefyll: 3 ss Smør 3-4 Epler (i biter) ½ dl Sukker Kanelfyll: 4 ss Smør ¾ dl Brunt sukker 1 ss Kanel Pensling/topping: 1 Egg (sammenvispet) Perlesukker (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

20 gHavregryn
5 ½ dlVann
1 pakkeGjær
1 dlOlje (raps)
200 gSukker
5 gSalt
20 gKardemomme
1 kgHvetemel

Eplefyll:

3 ssSmør
3-4Epler (i biter)
½ dlSukker

Kanelfyll:

4 ssSmør
¾ dlBrunt sukker
1 ssKanel

Pensling/topping:

1Egg (sammenvispet)
 Perlesukker (valgfritt)

Slik gjør du:

1 Kok opp 1 dl vann, og  
– Hell det over havregrynene
– La det stå til ca romtemeratur
2 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl)  
– Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene
– Elt godt 10-15 min.
3 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La den heve i ca 1 time
4 Forbered eplefyllet:
– Skrell eplene, og
– Skjær dem i små terninger
– Varm en stekepanne på middelsvarme
– Ha i smør og sukker
– Tilsett eplene
– La det surre til eplene begynner å gi i fra seg væske
– Slå opp varmen litt, og
– Stek videre til eplene er så vidt karamelliserte
– Ta stekepanna vekk fra varmen
5 Bland sammen smør, sukker og kanel til kanelfyllet
6 Legg bakepapir på stekeplater
7 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Kjevle ut en avlang leiv
– Smør kanelfyllet jevnt utover hele leiven, men
La det være igjen ca 2 cm langs kantene
– Fordel eplefyllet over
– Så jevnt som mulig
– Rull sammen til en lang pølse,
– Skjær tykke skiver, og
– Legg dem på bakepapir

7 Dekk snurrene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og
– La dem heve i ca 1 – 2 timer
Til dobbel størrelse
8 Sett ovnen på 230 grader
9 Pensle bollene med sammenvispet egg, og
– Strø over perlesukker

Eplesnurrer Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Salt 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Eplefyll: 3 ss Smør 3-4 Epler (i biter) ½ dl Sukker Kanelfyll: 4 ss Smør ¾ dl Brunt sukker 1 ss Kanel Pensling/topping: 1 Egg (sammenvispet) Perlesukker (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

10 Stekes i ca 10 min
230 grader
11 Avkjøles på rist

Eplesnurrer Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Salt 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Eplefyll: 3 ss Smør 3-4 Epler (i biter) ½ dl Sukker Kanelfyll: 4 ss Smør ¾ dl Brunt sukker 1 ss Kanel Pensling/topping: 1 Egg (sammenvispet) Perlesukker (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble