Denne oppskriften fra min farmors kokebok, gir to utrolig smaksfulle myke loffer. Farmor bakte alltid denne når hun serverte snitter. Da jeg var lita fikk jeg tykke skiver av denne loffen med smør og sirup, og det var godt det! Selv spiste hun og farfar dem med smør og gammelost – det var sikkert godt det også, men …

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
2 ½ dl | Melk |
2 ½ dl | Vann |
½ pk | Gjær |
750 g | Hvetemel (ca. 13 dl) |
3 ss | Sukker |
1 ½ ts | Salt |
½ dl | Rapsolje |
2 ss | Smør (smeltet) |

Slik gjør du:
1. Varm melk og vann til 37 grader |
2. Tilsett gjæren, og – La den stå i 3-5 min. – Rør rundt |
3. Rør inn ca. 3 dl av melet, og – Rør så inn olje, sukker og salt – Tilsett resten av melet i porsjoner, til deigen samler seg og den trekker seg vekk fra bakstebollen. NB! Det kan være at du trenger litt mer eller mindre mel enn det som er angitt i oppskriften |
4. Elt i 5 til 7 minutter |
5. Olje bakstebollen, – Ha deigen oppi, pensle toppen med olje, og – sett den til heving under et fuktig klede, til dobbel størrelse ca 60 minutter |
6. Slå ned deigen, – Kna den i ca. 3 min., – Hell den ut på et bakebord, – Del den i to, og – La den hvile i 5 min. |
7. Sett stekeovnen på 180 grader |
8. Form emnene til brød, – Legg dem i to smurte brødformer, – – Pensle toppen med smeltet smør |
9. La brødene etterheve i ca. 30 min. |
10. Stekes på 180 grader i 30 min. |
11. Ta brødene ut av ovnen, når de er ferdige – Brødene i formene settes på ei rist, – Pensle toppen med smør, – Dekkes med et rent bakeklede, og – La dem stå i 5 min. |
12. Etter 5 min. hvelv brødene ut av brødformene, – Sett dem på ei rist, og – Dekk dem med kjøkkenhåndkledet |
