Dette den oppskriften min farmor benyttet når hun laget potetsalat. Skikkelig god, spesielt hvis du bruker nypoteter i den.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 45 min | Enkel |
Ingredienser:
| ½ kg | Poteter (nypoteter) |
| 6 ss | Majones, for oppskrift trykk HER |
| ½ bx | Rømme |
| 2 ss | Sennep |
| 2 ss | Gressløk (hakket) |
| 2 ss | Persille (hakket) |
| 1 | Vårløk (hakket) |
| Salt, pepper |
Tips! Du kan godt bruke ferdigkjøpt majones til potetsalaten, men farmor brukte alltid å lage majonesen selv. For oppskrift på hjemmelaget majones, trykk HER.
Slik gjør du:
| 1 Skrell potetene og skjær dem i terninger – Kok potetene til de er møre (men litt harde) – Renn av |
| 2 Lag sausen: – Bland sammen alle ingrediensene |
| 3 Bland sammen poteter og saus – Smak til med salt og pepper |
| 4 Ha alt i ei serveringsskål, og – La den stå litt før servering (minst en time, men gjerne natta over) |

