Denne oppskriften på tekake (med mandler, sukat og rosiner) er fra min farmors kokebok. Tekake er kanskje et litt gammeldags bakverk. Men det er saftig og godt. Tebrødet er aller best nybakt, og det man eventuelt ikke spiser med en gang, kan fryses, og spises en annen dag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
4 dl | Melk |
25 g | Gjær |
75 g | Smør (smeltet) |
750 g | Hvetemel |
90 g | Sukker |
1 ts | Kardemomme |
1 | Appelsin (skall) |
100 g | Sukat |
100 g | Rosiner |
Topping:
3 ss | Smør |
2-4 ss | Sukker |
20 | Mandler (hakket) |
1 ss | Kanel |

Slik gjør du:
1 Smelt smøret – Riv appelsinskallet |
2 Smuldre gjæra i melken og – Rør den godt ut |
3 Tilsett smør og appelsinskall – Rør rundt |
4 Tilsett hvetemel, kardemomme og sukker |
5 Elt godt Ca 7-10 min. Til deigen slipper bollen – Tilsett rosiner og sukat – Elt til de er godt innarbeidet i deigen Ca 2-3 min. |
6 Dekk over bollen med et bakeklede, og – La deigen heve i ca 60 min. |
7 Hakk mandlene – Halvsmelt smøret til toppingen – Sett ovnen på 200 grader |
8 Ha bakepapir på en stekeplate, og – Hell ut deigen – Kjevle den ut til en fingertykk , rektangulær eller firkantet leiv |
9 La den etterheve i ca 20 min. |
10 Pensle kaken med smør, – Strø over sukker og kanel – Topp med de hakkete mandler |
11 Stekes på nederste rille i 15-20 min. til den er gylden og gjennomstekt |
12 Skyv kaken forsiktig over på rist – Avkjøles og – Skjæres i ruter, trekanter eller strimler før servering |




