Denne oppskriften gir 16 store kanelsnurrer, som ser flotte ut og smaker kjempegodt!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 16 | 3 time | Enkel |
Ingredienser:
| 1 pk | Gjær |
| 5 dl | Melk |
| 1 | Egg |
| 1 kg | Hvetemel |
| 150 g | Sukker |
| 2 ts | Kardemomme |
| 1 ts | Salt |
| 150 g | Smør (romtemperert) |
Fyll og pynt:
| 100 g | Smør |
| Sukker og kanel | |
| Egg til pensling | |
| Perlesukker |
Slik gjør du:
| 1 Ha melken i en bakebolle – Smuldre i gjæra, og – Rør til den er helt oppløst |
| 2 Tilsett mel, sukker, kardemomme, salt og egg – Elt i 7 min. (eller 15 min. for hånd) |
| 3 Tilsett smøret i terninger, og – Elt deigen i nye 7 min. (eller 15 min. for hånd) |
| 4 Dekkes med bakeklede, og – Settes til heving på et lunt sted (ca. 60 minutter). |

| 5 Kjevle ut deigen til en lang leiv (ca. 40 X 50 cm) – Smør den med smør, – Dryss over rikelig med sukker og kanel – Brett deigen i 3: A Brett 1/3 (i bredde altså 50 cm) av deigen inn mot midten, B Brett så den siste 1/3 over, Da har du tre lag – Klapp deigen godt ned – Snu deigen 45 grader (lik at lengden blir bredden) – Kjevle deigen ut deigen til et rektangel (30 X 50 cm) – Del den deigen opp i 16 remser langs langsiden (á ca 3 x 30 cm) |

| 6 Lag snurren: – Ta en strimmel og tvinn den rundt og rundt, – Slå en knute med deigen – Sett kanelsnurren på et stekebrett dekt med bakepapir |


| 7 Dekkes til med et bakeklede og – Etterhev i ca. 60 min. – Etter ca. 45 min. slå på stekeovnen |
| 8 Pensle med egg og strø over perlesukker |

| 9 Stek ved 175 grader i 20 minutter |
| 10 Avkjøl på rist |

Andre oppskrifter på kanelsnurrer:









