Kanelsnurrer

Finnes det noe bedre enn ferske kanelsnurrer til kaffen, eller til kakao med krem? Denne oppskriften gir mellom 12 og 16 kanelsnurrer, alt etter hvor store du vil ha dem.

Nystekte kanelsnurrer
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
12-16 2 ½ time Enkel

Ingredienser:

1 l Hvetemel
1 pk Tørrgjær
1 dl Sukker      
1 ts Kardemomme
100 g Smeltet margarin
3 ½ dl Melk
  Smør, sukker og kanel
  Egg til pensling
  Perlesukker

Slik gjør du:

Ha alt det tørre (hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær) i bakstebollen
Smelt margarin i en kasserolle og tilsett melken når margarinen er smeltet. Varm til melken er fingervarmt (ca. 36 grader) og hell den i bakstbollen
Elt deigen i ca 3-4 minutter med maskin eller for hånd
Settes til heving på et lunt sted (ca 30-60 minutter), med et kjøkkenhåndkle over
Hvelves på et bord med litt hvetemel og kjevles ut til en avlang tynn leiv
Smør deigen med smør/margarin og strø på godt med sukker og kanel
Rull deigen sammen til en pølse, og skjæres i 12-16 like tykke biter
Legg dem på en stekeplate dekt med bakepapir. Etterheves i ca 30 min.
Pensle med egg og strø over perlesukker
Stek ved 200 grader i 12-15 minutter
Avkjøl på rist
Nystekte kanelsnurrer

Denne oppskriften gir ca. 14 store kanelsnurrer, som smaker kjempegodt! Barna er kjempeglade i dem, og de er populære blant voksne også.

Tips! Hvis det blir noen igjen legg dem i fryseren, til en annen dag

Nystekt kanelsnurr
Nystekt kanelsnurr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s