Finnbiff er norsk tradisjonsmat, og utrolig godt. Nå er det ulike oppfatninger om finnbiff er en matrett, eller om det er kjøttet som det refereres til. I iallefall jeg er oppvokst med at finnbiff er navnet på denne matretten, mens Reinsdyrskav er navnet på de små, løvtynne og delikate skivene med kjøtt. Utrolig godt sammen med Potetmos (- for oppskrift, trykk HER)

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30-40 min | Enkel |
Ingredienser:
200 g | Bacon |
300 g | Sjampinjong (eller annen sopp) |
4 ss | Smør |
400 g | Reinsdyrskav |
1 dl | Vann |
1 bx | Rømme (3 dl) |
3 skiver | Brun ost |
Salt og pepper |
Slik gjør du:
1 Rens soppen, – Skjær den i skiver, – Stek soppen, og – Tilsett litt smør mot slutten av stekingen – Ha soppen over i en kasserolle |
2 Ta reinsdyrskav ut av fryseren, og – La det ligge på kjøkkenbenken |
3 Del baconet i biter, og – Stek det gylden i litt smør – Ha det over i kasserollen, |
4 Ha litt smør i stekepanna, og – Ha i ca. 1/3 av reinskavet – Stek det til det begynner å få farge – Ha det over i kasserollen, – Gjenta prosessen til alt er stekt |
5 Tilsett vann, kok opp og senk varmen – La det småkoke i ca. 10 min. |
6 Tilsett rømme, melk, ost, – La det trekke i ca. 5 min. – Smak til med salt og pepper |
7 Serveres med Potetmos (- for oppskrift, trykk HER), tyttebær og grønnsaker |

Tilbehør: