Fletteloff etter oppskrift fra Baker Brun

Fletteloff etter oppskrift fra Baker Brun.

Fletteloff etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 ½ Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1 ts Sukker 1 ts Salt 1 Egg 100 g Smør Egg (til pensling) Valmuefrø, sesamfrø
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
3 loffer 3 timer middels

Ingredienser

6 ½ Melk
1 pk Gjær
1 kg Hvetemel
1 ts Sukker
1 ts Salt
1 Egg
100 g Smør
   
  Egg (til pensling)
  Valmuefrø, sesamfrø
Fletteloff etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 ½ Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1 ts Sukker 1 ts Salt 1 Egg 100 g Smør Egg (til pensling) Valmuefrø, sesamfrø

Slik gjør du:

1 Smelt smør, ha i melk,  og rør ut gjæren
2 Bland sammen alt et tørre, og – tilsett melkeblandingen og egget
3 Et deigen godt
4 Dekkes med plast og heves til dobbel størrelse (ca. 2 timer)
5 Ha deigen på et bakstebord:
Del deigen i tre deler,
– som igjen deles i tre emner
– Rull emnene til pølser, og
– Flett sammen
6 Plasser loffene på et stekebrett med bakepapir
– og dekk med et klede
– La det etterheve til dobbel størrelse (ca. 30 min.)
7 Pensle med sammenvispet egg,
– Dryss over valmue- og/eller sesamfrø
– Stekes i ca 40 min.
–  200 grader
8 Avkjøles på rist
Fletteloff etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 ½ Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1 ts Sukker 1 ts Salt 1 Egg 100 g Smør Egg (til pensling) Valmuefrø, sesamfrø

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s