Focaccia etter oppskrift fra Baker Brun

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
1 | 90 min | Enkel |
Ingredienser:
10 dl | Hvetemel |
1 pk | Tørrgjær |
5 dl | Vann (fingervarmt) |
½ ts | Salt |
1 ts | Sukker |
2 ss | Olivenolje |
Flaksalt, oliven, olivenolje |
Slik gjør du:
1 Bland alt det tørre i en bakstebolle |
2 Tilsett vann |
3 Elt deigen godt |
4 Tilsett oljen |
5 Heves til i ca 30 min |
6 Ha deigen i ei godt smurt panne (20X30 cm) |
7 Sett ovnen på 200 grader |
8 Etterhev, mens ovnen blir varm |
9 Strø flaksalt, rosmarin, oliven på toppen etter ønske |
10 Stekes i ca 40 min. |
11 Avkjøles på rist |

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.