Fredag den 13. – tur til veterinæren

På fredagsettermiddag var Selma ute og lekte på plenen sammen med pappen sin. Pappen spiste kirsebær og Selma snuste og sprang litt rundt.

Selma 12 uker -ut på tur - aldri sur Dvergschnauzer - sort https://heidisboble.no/ @heidisboble

Plutselig hylte hun, og da pappen så opp, lå hun på plenen og hylte. Hun forsøkte å gå noen skritt men falt bare hylende sammen. Da han løftet henne opp, hylte hun enda mer. Vi ble skikkelig redde, bar henne inn, og la henne ned på bordet for å undersøke henne.

Vi fant raskt ut at det var den ene forfoten hun hadde vondt i, og ikke hele kroppen som vi trodde først. Det rykket skikkelig i det ene frembeinet som om hun hadde spasmer, hun var veldig forsiktig med den og hun klynket. Hylingen hadde gitt seg, men hun klynket fremdeles og hadde veldig vondt, og hun var slapp. Det var ingenting som tydet på brudd eller at noe var ute av ledd. Vi bestemte oss derfor for å vente litt før vi ringte dyrlegen.

Selma lå rolig på fanget, løftet poten og var tydelig slapp. Ikke ville hun ha godbiter, og ikke ville hun ned på gulvet, hun klynket og forsøkte å slikke poten sin. Så vi ringte like godt dyrlegen, Evidensia dyrehospital, som bad oss om å komme så de fikk vurdert smertelindring og tatt røntgen av foten. Vi kjørte i all hast.

Da vi endelig kom frem til veterinæren, var hun selvfølgelig blitt bedre. Hun var blitt kvikkere og rykningene i foten var så og si borte, men hun hadde fremdeles tydelig vondt i frampoten.

Selma 12 uker - Hos veterinæren - Evidensia, Trondheim Dvergschnauzer - sort https://heidisboble.no/ @heidisboble

Veterinæren undersøkte henne både lenge, grundig og vel. Heldigvis var det ikke noen brudd eller noe som var ute av ledd. Men det var tydelig at det var noe som plaget henne.

Veterinæren mente hun kunne være bitt av en huggorm eller stukket av en veps. For symptomene høres slik ut. Jeg er usikker på om vi har huggorm i hagen, men veps, humler og bier er det der. Så vi sa oss enige med veterinæren. Hun anbefalte oss å ta det med ro noen dager, og heller komme tilbake igjen hvis Selma ikke ble bedre i løpet av noen dager, eller fikk en forsinket allergisk reaksjon.

Selma 12 uker - Hos veterinæren - Evidensia, Trondheim Dvergschnauzer - sort https://heidisboble.no/ @heidisboble

Det er ganske rart så knyttet som man blir til en liten valp på bare fire uker. Vi var skikkelig redde, og ble utrolig lettet da vi fikk høre at det “bare” var et vepsestikk – selv om det er alvorlig nok, spesielt for slike små valper som bare veier 3,5 kg.

Vel hjemme, fikk hun ligge og slappe av på pleddet sitt, mens vi foret henne med godbiter, kos og klapp. På natta slapp hun å ligge i buret sitt, men hun fikk sove i halskroken til pappaen, som kanskje var den som var mest bekymret av oss to (tre inkludert Selma).

Selma 12 uker - På teppet sitt hjemme etter hun har vært hos veterinæren - Evidensia, Trondheim Dvergschnauzer - sort https://heidisboble.no/ @heidisboble

Lørdag var Selma i fin form, men det ble ingen turer, og bare rolig luftig i hagen (i bånd).

Kanskje hun får springe fritt igjen, en gang …

Tidligere innlegg om SELMA (For å komme til innlegget – trykk på leken ved siden av bildet):