Frokostrundstykker oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. Side 30-31 (Jeg har fått tillatelse av Baker Brun å legge ut oppskriften):

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 10 | 120 min | Enkelt |

Ingredienser:
| 8 dl | Hvetemel (jeg brukte nesten 10) |
| 50 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 1 ts | Sukker |
| 1 ts | Salt |
| 2 dl | Vann |
| 2 dl | Melk |
| Egg, Valmuefrø |

Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret, og ha i melken og vannet |
| 2 Rør gjæra ut i den lunkne melka |
| 3 Elt inn de tørre ingrediensene |
| 4 Settes til heving (ca. 45 min.) |
| 5 Ha deigen på et lett melet bakebord |
| 6 Form rundstykkene – Kjevle deigen i et rektangel – Del det i to, på langs – Pensle sidene med vann – Brett den ene siden av deigen inn mot midten – Brett den andre siden over |
| 7 Sett ovnen på 225 grader |
| 8 La Rundstykkene etterheve i ca 25 min. |
| 9 Pensle med egg, og – dryss over med valmuefrø |
| 10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter |
| 11 Avkjøl |




Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”, med tillatelse fra Baker Brun
