Frokostrundstykker etter oppskrift fra Baker Brun

Frokostrundstykker oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. Side 30-31 (Jeg har fått tillatelse av Baker Brun å legge ut oppskriften):

Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl Hvetemel (jeg brukte nesten 10) 50 g Smør 1 pk Gjær 1 ts Sukker 1 ts Salt 2 dl Vann 2 dl Melk Egg, Valmuefrø
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
  10 120 min Enkelt
Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl Hvetemel (jeg brukte nesten 10) 50 g Smør 1 pk Gjær 1 ts Sukker 1 ts Salt 2 dl Vann 2 dl Melk Egg, Valmuefrø

Ingredienser:

8 dl Hvetemel
(jeg brukte nesten 10)
50 g Smør
1 pk Gjær
1 ts Sukker
1 ts Salt
2 dl Vann
2 dl Melk
   
  Egg, Valmuefrø
Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl 	Hvetemel  (jeg brukte nesten 10)  50 g 	Smør 1 pk 	Gjær  1 ts 	Sukker 1 ts 	Salt  2 dl 	Vann 2 dl	Melk   	     	Egg, Valmuefrø

Slik gjør du:

1 Smelt smøret, og ha i melken og vannet
2 Rør gjæra ut i den lunkne melka
3 Elt inn de tørre ingrediensene
4 Settes til heving (ca. 45 min.)
5 Ha deigen på et lett melet bakebord
6 Form rundstykkene
– Kjevle deigen i et rektangel
– Del det i to, på langs
– Pensle sidene med vann
– Brett den ene siden av deigen inn mot midten
– Brett den andre siden over
7 Sett ovnen på 225 grader
8 La Rundstykkene etterheve i ca 25 min.
9 Pensle med egg, og
– dryss over med valmuefrø
10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter
11 Avkjøl
Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl 	Hvetemel  (jeg brukte nesten 10)  50 g 	Smør 1 pk 	Gjær  1 ts 	Sukker 1 ts 	Salt  2 dl 	Vann 2 dl	Melk   	     	Egg, Valmuefrø
Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl 	Hvetemel  (jeg brukte nesten 10)  50 g 	Smør 1 pk 	Gjær  1 ts 	Sukker 1 ts 	Salt  2 dl 	Vann 2 dl	Melk   	     	Egg, Valmuefrø
Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl 	Hvetemel  (jeg brukte nesten 10)  50 g 	Smør 1 pk 	Gjær  1 ts 	Sukker 1 ts 	Salt  2 dl 	Vann 2 dl	Melk   	     	Egg, Valmuefrø
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”, med tillatelse fra Baker Brun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s