Garganelli med spinat

Hjemmelaget garganelli er såå godt. Du trenger egentlig ikke så masse saus eller flere smaker for garganellien er så god i seg selv. Så i dag blir det med spinat. Det er ikke så vanskelig å lage Garganelli. Det du trenger er et garganellibrett eller noe lignende for å rulle pastaene på (trykk HER, for å se hvordan du ruller garganelli).

Garganelli med smør Ingredienser 500 g mel 5 egg olje spinat salt pepper muskatt Pinjenøtter (valgfritt) parmesan (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 – 5 20 + 30 min Middels

Ingredienser:

1 porsjon Garganelli
2 ts Olje (oliven)
300 g Spinat
1 fedd Hvitløk
Salt, pepper, muskattnøtt
2 ss Pinjekjerner (ristet)
2-4 ss Parmesan (revet)

Slik gjør du:

1 Lag Garganelli – som beskrevet HER

Garganelli med smør Ingredienser 500 g mel 5 egg smør parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble
Ferdig rullete garganellig – klar til koking

2 Kok opp vann med salt
skal være like salt som Adriaterhavet
3 Ha oljen i en stekepanne
middels varme
– Knus hvitløken og ha den i oljen
– Tilsett spinaten,
– Rør rundt og
– La den synke sammen
– Smak til med litt salt, pepper og eventuelt muskatnøtt
4 Ha garganelliene i det kokende vannet
5 Ikke kok for lenge,
de er ferdige når de skifter farge
Jo tykkere pastaen er, jo lengre koketid
6 Hell av vannet eller ta ut pastaen og
– Vend pastaen i spinaten
– Dryss over parmesan og eventuelt pinjenøtter
7 Serveres umiddelbart

Her finner du oppskrifter på flere pasta-sauser og -typer

Garganelli med smør Ingredienser 500 g mel 5 egg olje spinat salt pepper muskatt Pinjenøtter (valgfritt) parmesan (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble