Glasurplettene er kjempegode både med og uten melis – en skikkelig hit i hjemme hos meg! De vil gi full suksess i et bursdags-, te- eller i et prinsesseselskap. På et kakesalg, ville de ha vært utsolgt på 1 2 3. De blir kjempeflotte, og dekorative. Jeg har fått lov av baker Brun å legge ut noen oppskrifter fra boka (Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”), så her er oppskriften:

Glasurpletter oppskrift fra Baker Brun (2018) “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”. Side 66 – 67:
Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
ca 40 | God tid | Middels |
Ingredienser:

800 g | Hvetemel |
400 g | Smør |
400 g | Melis |
4 | Egg |
4 ts | Vaniljesukker |
4 ts | Bakepulver |
Melis, kakestrø, konditorfarge osv |
Slik gjør du:
Bland alt sammen til en myk deig |
Pakk deigen inn med plast, og sett den kjølig noen timer eller natten over |
Del deigen i fire, og kjevle ut på melet bakebord (ca. 2-3 mm tykk ) |
Stikk ut plettene i ønsket mønster |
Legg plettene på et bakepapirkledd stekebrett |
Stekes på 170 grader, midt i ovnen i ca 12-16 min. |
Avkjøles på rist |
Rør melis og vann til en litt tykkflytende glasur, tilsett konditorfarge |
Pynt med melis, kakestrø, og ikke minst kos deg! |

Det ble veldig mange glasurpletter, selv om jeg laget hver enkelt ganske stor. Halvparten av deigen kjevlet jeg som baker Brun anbefalte, den andre halvparten noe tykkere (4-5 mm). Det ble omtrent 40 – 50 pletter, så jeg anbefaler å halvere oppskriften – og heller bake dem litt oftere.


Så flott at du delte oppskrift jeg skal kjøpe boken med en gang
Jeg ble skikkelig inspirert og glad😊
LikeLike