Glasurpletter etter oppskrift fra baker Brun

Glasurplettene er kjempegode både med og uten melis – en skikkelig hit i hjemme hos meg! De vil gi full suksess i et bursdags-, te- eller i et prinsesseselskap. På et kakesalg, ville de ha vært utsolgt på 1 2 3. De blir kjempeflotte, og dekorative. Jeg har fått lov av baker Brun å legge ut noen oppskrifter fra boka (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst»), så her er oppskriften:

I går bakte jeg glasurpletter etter oppskrift fra baker Brun. (Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 66-67). De ble kjempe gode både med og uten melis - en skikkelig hit i heimen! Så fikk vi besøk, og der satt vi, 4 godt voksne og pyntet plettene: Vi klisset med melis, lagde marsipan roser, slåss om kakestrøet- omtrent som vi var seks år igjen. Vi storkoste oss - Dette var skikkelig gøy!
Ferdig dekorerte glasurpletter, etter oppskrift fra Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». (Side 66-67).

Glasurpletter oppskrift fra Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». Side 66 – 67:

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
  ca 40 God tid Middels

Ingredienser:

I går bakte jeg glasurpletter etter oppskrift fra baker Brun. (Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 66-67). De ble kjempe gode både med og uten melis - en skikkelig hit i heimen! Så fikk vi besøk, og der satt vi, 4 godt voksne og pyntet plettene: Vi klisset med melis, lagde marsipan roser, slåss om kakestrøet- omtrent som vi var seks år igjen. Vi storkoste oss - Dette var skikkelig gøy!
Glasurpletter klar for ovnen
800 g Hvetemel
400 g Smør
400 g Melis
4 Egg
4 ts Vaniljesukker
4 ts Bakepulver
   
  Melis, kakestrø, konditorfarge osv

Slik gjør du:

Bland alt sammen til en myk deig
Pakk deigen inn med plast, og sett den kjølig noen timer eller natten over
Del deigen i fire, og kjevle ut på melet bakebord
(ca. 2-3 mm tykk )
Stikk ut plettene i ønsket mønster
Legg plettene på et bakepapirkledd stekebrett
Stekes på 170 grader, midt i ovnen i ca 12-16 min.
Avkjøles på rist
Rør melis og vann til en litt tykkflytende glasur,
tilsett konditorfarge
Pynt med melis, kakestrø, og ikke minst kos deg!
I går bakte jeg glasurpletter etter oppskrift fra baker Brun. (Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 66-67). De ble kjempe gode både med og uten melis - en skikkelig hit i heimen! Så fikk vi besøk, og der satt vi, 4 godt voksne og pyntet plettene: Vi klisset med melis, lagde marsipan roser, slåss om kakestrøet- omtrent som vi var seks år igjen. Vi storkoste oss - Dette var skikkelig gøy!
Glasurplettene kjempegode både med og uten melis – en skikkelig hit i heimen!

Det ble veldig mange glasurpletter, selv om jeg laget hver enkelt ganske stor. Halvparten av deigen kjevlet jeg som baker Brun anbefalte, den andre halvparten noe tykkere (4-5 mm). Det ble omtrent 40 – 50 pletter, så jeg anbefaler å halvere oppskriften – og heller bake dem litt oftere.

I går bakte jeg glasurpletter etter oppskrift fra baker Brun. (Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 66-67). De ble kjempe gode både med og uten melis - en skikkelig hit i heimen! Så fikk vi besøk, og der satt vi, 4 godt voksne og pyntet plettene: Vi klisset med melis, lagde marsipan roser, slåss om kakestrøet- omtrent som vi var seks år igjen. Vi storkoste oss - Dette var skikkelig gøy!
Glasurpletter etter oppskrift fra Baker Brun (2018) «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst». (Side 66-67).

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne blogginnleggene om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s