Kungsörnen Grekiskt Lantbröd en ferdig melblanding på en kilo, den gir to runde brød (for mer informasjon om Kunsörnens Grekisk landbröd mjøl – trykk HER) Den oppskriften jeg har brukt (og gjengitt) her er den som står på baksiden av melpakken,

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 100 min | Enkel |



Ingredienser:
1 pk | Grekiskt Lantbröd mel fra Kungsörnen |
1 pk | Gjær (50 g) |
6 dl | Vann (fingervarmt) |

Slik gjør du:
1 Smuldre gjæren i vannet – Rør til gjæren har løst seg opp – Tilsett melet Men la det være igjen ca ½ dl til utbaking og dekor – Elt i minst 5 min. Til deigen er smidig |
2 Dekk deigen med en bakeduk, og – La den heve i 30 min. Til dobbel størrelse |
3 Legg bakepapir på en stekeplate, – Sett ovnen på 200 grader eller (190 grader varmluft) |
4 Hell deigen ut på en melet bakeplate, – Form 2 runde brød – Legg dem på bakepapiret – Dekk med en bakeduk, og – La brødene etterheve i ca 30 min. |
5 Snitt brødene med en skarp kniv – Pensle dem med vann, og – Dryss litt mel over |
6 Stekes i nedre del av ovnen i ca 30 min. Eller til brødene har en indre temperatur på 98 grader |
7 Avkjøles på rist |
