Gresk landbrød (fra Kungsörnen)

Kungsörnen Grekiskt Lantbröd en ferdig melblanding på en kilo, den gir to runde brød (for mer informasjon om Kunsörnens Grekisk landbröd mjøl – trykk HER) Den oppskriften jeg har brukt (og gjengitt) her er den som står på baksiden av melpakken,

Gresk landbrød etter oppskrift fra kungsörnen Ingredienser 1 pk Grekiskt Lantbröd mel fra Kungsörnen 1 pk Gjær (50 g) 6 dl Vann (fingervarmt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød 100 minEnkel

Ingredienser:

1 pkGrekiskt Lantbröd mel fra Kungsörnen
1 pkGjær (50 g)
6 dlVann (fingervarmt)

Gresk landbrød etter oppskrift fra kungsörnen Ingredienser 1 pk Grekiskt Lantbröd mel fra Kungsörnen 1 pk Gjær (50 g) 6 dl Vann (fingervarmt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smuldre gjæren i vannet
– Rør til gjæren har løst seg opp
– Tilsett melet
Men la det være igjen ca ½ dl til utbaking og dekor
– Elt i minst 5 min.
Til deigen er smidig
2 Dekk deigen med en bakeduk, og
– La den heve i 30 min.
Til dobbel størrelse
3 Legg bakepapir på en stekeplate,
– Sett ovnen på 200  grader eller
(190 grader varmluft)
4 Hell deigen ut på en melet bakeplate,
– Form 2 runde brød
– Legg dem på bakepapiret
– Dekk med en bakeduk, og
– La brødene etterheve i ca 30 min.
5 Snitt brødene med en skarp kniv
– Pensle dem med vann, og
– Dryss litt mel over
6 Stekes i nedre del av ovnen i ca 30 min.
Eller til brødene har en indre temperatur på 98 grader
7 Avkjøles på rist

Gresk landbrød etter oppskrift fra kungsörnen Ingredienser 1 pk Grekiskt Lantbröd mel fra Kungsörnen 1 pk Gjær (50 g) 6 dl Vann (fingervarmt) https://heidisboble.no/ @heidisboble