Grillspyd med kylling, ananas og paprika

Denne spennende og fargerike retten anbefaler jeg å prøve. Jeg fant denne oppskriften på ei russisk nettside for sikkert tjue år siden. Denne retten med noen variasjoner og tilpassinger har blitt en av våre favorittretter. Sønnen min bestiller den ofte hvis jeg spør hva han ønsker seg til middag. Grillspydene er friske og lette i smaken, men det beste av alt er at de ikke krever så mye tilberedningstid.

Grillspyd med ananas og paprika Ingredienser 4 Kyllingfileter 2 bx Ananas (ringer, hermetiske) 1 Paprika 2 ss Soya saus 2 ss Ketchup 1 s Majones 2 ss Saft fra hermetiske ananaser 10 -12 Grillpinner
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
 4 90 Enkel

Ingredienser:

4 Kyllingfileter
2 bx Ananas (ringer, hermetiske)
1 Paprika
2 ss Soya saus
2 ss Ketchup
1 s Majones
2 ss Saft fra hermetiske ananaser
10 -12 Grillpinner

Slik gjør du:

1 Lag marinade:
– Ha soyasaus, ketchup, majones og saft i en bolle
– Rør godt sammen
2 Skjær kyllingfiletene i små stykker
3 Legg kyllingbiter i marinaden, og
sett den i kjøleskapet i 30-40 minutter
4 Sett stekeovnen på 180 grader
5 Hvis du skal bruke trepinner som grillspyd,
legg dem i vann i 10 min.
(så de ikke tar fyr under steking)
6 Skjær ananasringer og paprika i passe biter
Grillspyd med ananas og paprika Ingredienser  4	Kyllingfileter 2 bx	Ananas (ringer, hermetiske) 1	Paprika 2 ss	Soya saus 2 ss 	Ketchup  1 s	Majones 2 ss	Saft fra hermetiske ananaser 10 -12	Grillpinner
7 Lag grillspydene:
– Tre på kylling og ananas på halvparten av pinnene
– Tre på kylling og paprika på resten av pinnene
8 Legg grillspydene over kanten av ei ildfastform
slik at saften kan renne ned inn i formen
Grillspyd med ananas og paprika Ingredienser  4	Kyllingfileter 2 bx	Ananas (ringer, hermetiske) 1	Paprika 2 ss	Soya saus 2 ss 	Ketchup  1 s	Majones 2 ss	Saft fra hermetiske ananaser 10 -12	Grillpinner
9 Stekes i ca. 40 minutter
10 Snu grillspydene et par ganger under steking,
slik at de blir jevnt stekt og ikke brent
11 Serveres med ris og frisk salat
Grillspyd med ananas og paprika Ingredienser 4 Kyllingfileter 2 bx Ananas (ringer, hermetiske) 1 Paprika 2 ss Soya saus 2 ss Ketchup 1 s Majones 2 ss Saft fra hermetiske ananaser 10 -12 Grillpinner

Fra Svetlanans krok

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s