Guinnesskake med kremost topping

Guinnesskake med kremost topping, er en skikkelig saftig og god kake. Jeg bruker å bake den av og til til St . Patricksdag, men den er så god at den godt kan spises på en annen dag også 🙂

Guinnesskake med kremost topping Ingredienser: 250 g Guinness (2 ½ dl) 250 g Smør 75 g Kakaopulver 350 g Sukker 1 ½ dl Rømme 2 Egg 1 ss Vaniljeekstrakt / vaniljesukker 275 g Hvetemel 2 ½ ts Natron Topping: 300 g Kremost (naturell) 150 g Melis 1 pl Gelatin 1 ½ dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
8-1260 minEnkel

Guinnesskake med kremost topping Ingredienser: 250 g Guinness (2 ½ dl) 250 g Smør 75 g Kakaopulver 350 g Sukker 1 ½ dl Rømme 2 Egg 1 ss Vaniljeekstrakt / vaniljesukker 275 g Hvetemel 2 ½ ts Natron Topping: 300 g Kremost (naturell) 150 g Melis 1 pl Gelatin 1 ½ dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

250 gGuinness (2 ½ dl)
250 gSmør
75 gKakaopulver
350 gSukker
1 ½ dlRømme
2Egg
1 ssVaniljeekstrakt / vaniljesukker
275 gHvetemel
2 ½ tsNatron

Topping:

300 gKremost (naturell)
150 gMelis
1 plGelatin
1 ½ dlKremfløte

Guinnesskake med kremost topping Ingredienser: 250 g Guinness (2 ½ dl) 250 g Smør 75 g Kakaopulver 350 g Sukker 1 ½ dl Rømme 2 Egg 1 ss Vaniljeekstrakt / vaniljesukker 275 g Hvetemel 2 ½ ts Natron Topping: 300 g Kremost (naturell) 150 g Melis 1 pl Gelatin 1 ½ dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! Du kan steke kakebunnen i en langpanne og stikke ut runde kakestykker – Da ligner den enda mer på et glass med guinness.

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader, og
– Smør en rund kakeform ca 24 cm
– Skjær smøret i biter
2 Ha guinnessen i en kasserolle,
– Tilsett smøret, og
– Varm opp til alt smør er smeltet
3 Visp inn kakao og sukker
4 Visp sammen egg, rømme og vaniljeekstrakt, og
– Rør det så inn i øl og kakaoblandingen
5 Rør så inn hvetemel og natron
6 Hell alt i kakeformen, og
– Sett det i ovnen
7 La kaken steke i 45 – 60 min
Midt i ovnen
(180 grader)
8 Ta ut kaka, og
– Sett den på en rist og
– La kaka avkjøle seg helt i kakeforma
9 Lag toppingen:
– Legg gelatinbladene i vann
– Rør forsiktig kremosten myk, og
– Rør inn melisen
– Pisk fløten til krem
– Varm opp 3 ss fløte, og
– Rør inn gelatinen, og
– Rør den inn i kremen
– Vend kremen forsiktig inn i kremostblandingen
Ta gjerne 2 ss først, så resten
10 Fordel toppingen over kaka så den ligner på et glass med guinness