Guinnesskake med kremost topping, er en skikkelig saftig og god kake. Jeg bruker å bake den av og til til St . Patricksdag, men den er så god at den godt kan spises på en annen dag også 🙂

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8-12 | 60 min | Enkel |

Ingredienser:
250 g | Guinness (2 ½ dl) |
250 g | Smør |
75 g | Kakaopulver |
350 g | Sukker |
1 ½ dl | Rømme |
2 | Egg |
1 ss | Vaniljeekstrakt / vaniljesukker |
275 g | Hvetemel |
2 ½ ts | Natron |
Topping:
300 g | Kremost (naturell) |
150 g | Melis |
1 pl | Gelatin |
1 ½ dl | Kremfløte |

Tips! Du kan steke kakebunnen i en langpanne og stikke ut runde kakestykker – Da ligner den enda mer på et glass med guinness.
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader, og – Smør en rund kakeform ca 24 cm – Skjær smøret i biter |
2 Ha guinnessen i en kasserolle, – Tilsett smøret, og – Varm opp til alt smør er smeltet |
3 Visp inn kakao og sukker |
4 Visp sammen egg, rømme og vaniljeekstrakt, og – Rør det så inn i øl og kakaoblandingen |
5 Rør så inn hvetemel og natron |
6 Hell alt i kakeformen, og – Sett det i ovnen |
7 La kaken steke i 45 – 60 min Midt i ovnen (180 grader) |
8 Ta ut kaka, og – Sett den på en rist og – La kaka avkjøle seg helt i kakeforma |
9 Lag toppingen: – Legg gelatinbladene i vann – Rør forsiktig kremosten myk, og – Rør inn melisen – Pisk fløten til krem – Varm opp 3 ss fløte, og – Rør inn gelatinen, og – Rør den inn i kremen – Vend kremen forsiktig inn i kremostblandingen Ta gjerne 2 ss først, så resten |
10 Fordel toppingen over kaka så den ligner på et glass med guinness |


