Dette er litt grovere hamburgerbrød etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”, side 37. Hjemmebakte hamburgerbrød er vesentlig bedre enn ferdigkjøpte, så jeg anbefaler på det sterkeste å bake disse hamburgerbrødene. Dette er en oppskrift som gir litt grovere hamburgerbrød, men de er saftige og gode. Som alle oppskriftene fra Baker Brun, gir denne et godt resultat.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 8 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 3 dl | Melk |
| ½ pk | Gjær |
| 1 ts | Sukker |
| ½ ts | Salt |
| 3 ss | Olje |
| 300 g | Hvetemel |
| 100 g | Sammalt hvete (fin) |
| 100 g | Lettkokte havregryn |
Slik gjør du:
| 1 Varm melken til den er fingervarm – Løs opp gjæren – Tilsett sukker, salt og olje – Rør inn havregryn og sammalt hvete og – Tilsett hvetemelet – Elt deigen i 5-7 min. |
| 2 La deigen heve til dobbe størrelse |
| 3 Sett ovnen på 200 grader |
| 4 Ha deigen ut på et bakstebord – Trill den til ei pølse – Del den i åtte deler, og – Trill runde flate «boller» – Settes på bakepapirkledd stekeplate |
| 5 La hamburgerbrødene heve til dobbelstørrelse – Pensle med vann – Strø over havregryn |
| 6 Stekes i ca 12 min. – Avkjøles på rist |

Klar til heving 
Klar til pensling 
Klar for ovnen 
Ferdig stekt!
Hamburgerbrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” . Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
