Dette er litt grovere hamburgerbrød etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”, side 37. Hjemmebakte hamburgerbrød er vesentlig bedre enn ferdigkjøpte, så jeg anbefaler på det sterkeste å bake disse hamburgerbrødene. Dette er en oppskrift som gir litt grovere hamburgerbrød, men de er saftige og gode. Som alle oppskriftene fra Baker Brun, gir denne et godt resultat.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
3 dl | Melk |
½ pk | Gjær |
1 ts | Sukker |
½ ts | Salt |
3 ss | Olje |
300 g | Hvetemel |
100 g | Sammalt hvete (fin) |
100 g | Lettkokte havregryn |
Slik gjør du:
1 Varm melken til den er fingervarm – Løs opp gjæren – Tilsett sukker, salt og olje – Rør inn havregryn og sammalt hvete og – Tilsett hvetemelet – Elt deigen i 5-7 min. |
2 La deigen heve til dobbe størrelse |
3 Sett ovnen på 200 grader |
4 Ha deigen ut på et bakstebord – Trill den til ei pølse – Del den i åtte deler, og – Trill runde flate «boller» – Settes på bakepapirkledd stekeplate |
5 La hamburgerbrødene heve til dobbelstørrelse – Pensle med vann – Strø over havregryn |
6 Stekes i ca 12 min. – Avkjøles på rist |
Klar til heving Klar til pensling Klar for ovnen Ferdig stekt!
Hamburgerbrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” . Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.
Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.