Hamburgerbrød (grov) etter oppskrift fra Baker Brun

Dette er litt grovere hamburgerbrød etter oppskrift fra I Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst”, side 37. Hjemmebakte hamburgerbrød er vesentlig bedre enn ferdigkjøpte, så jeg anbefaler på det sterkeste å bake disse hamburgerbrødene. Dette er en oppskrift som gir litt grovere hamburgerbrød, men de er saftige og gode. Som alle oppskriftene fra Baker Brun, gir denne et godt resultat.

Hamburgerbrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun. Ingredienser 3 dl Melk ½ pk Gjær 1 ts Sukker ½ ts Salt 3 ss Olje 300 g Hvetemel 100 g Sammalt hvete (fin) 100 g Lettkokte havregryn
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
8 3 timer Enkel

Ingredienser:

3 dl Melk
½ pk Gjær
1 ts Sukker
½ ts Salt
3 ss Olje
300 g Hvetemel
100 g Sammalt hvete (fin)
100 g Lettkokte havregryn

Slik gjør du:

1 Varm melken til den er fingervarm
– Løs opp gjæren
– Tilsett sukker, salt og olje
– Rør inn havregryn og sammalt hvete og
– Tilsett hvetemelet
– Elt deigen i 5-7 min.
2 La deigen heve til dobbe størrelse
3 Sett ovnen på 200 grader
4 Ha deigen ut på et bakstebord
– Trill den til ei pølse
– Del den i åtte deler, og
– Trill runde flate «boller»
– Settes på bakepapirkledd stekeplate
5 La hamburgerbrødene heve til dobbelstørrelse
– Pensle med vann
– Strø over havregryn
6 Stekes i ca 12 min.
– Avkjøles på rist

Hamburgerbrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” . Oppskriften er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s