Havreboller etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (side 43-44), høres i alle fall lit sunnere ut. Sunn eller ikke, gode var de i alle fall. Deigen oppførte seg helt eksemplarisk, og var veldig god å jobbe med. Anbefales på det sterkeste.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca. 20 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 6 dl | Melk |
| 150 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 750 g | Hvetemel |
| 250 g | Havremel |
| 1½ dl | Sukker |
| 1 | Egg |
| Havregryn |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
| 2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
| 3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
| 4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |
| 5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i ca 20 emner – Rull til boller, og – Legg bollene på stekeplata |


| 6 Sett bollene til etterheving |
| Sett ovnen på 225 grader |

| 7 Pensle bollene med egg, og – Strø over litt havregryn – Stek i 8-10 minutter |
| 8 Avkjøles på rist |

Tusen takk Baker Brun, for nok en vellykket bakst!


Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun
