Havreboller etter oppskrift fra Baker Brun

Havreboller etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 43-44), høres i alle fall lit sunnere ut. Sunn eller ikke, gode var de i alle fall. Deigen oppførte seg helt eksemplarisk, og var veldig god å jobbe med. Anbefales på det sterkeste.

Havreboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 750 g Hvetemel 250 g Havremel 1½ dl Sukker 1 Egg Havregryn
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
Ca. 20 3 timer Enkel

Ingredienser:

6 dl Melk
150 g Smør
1 pk Gjær
750 g Hvetemel
250 g Havremel
1½ dl Sukker
1 Egg
  Havregryn

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk
– Ha det over i en bakstebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i ca 20 emner
– Rull til boller, og
– Legg bollene på stekeplata
6 Sett bollene til etterheving
Sett ovnen på 225 grader
Havreboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 750 g Hvetemel 250 g Havremel 1½ dl Sukker 1 Egg Havregryn
7 Pensle bollene med egg, og
– Strø over litt havregryn
– Stek i 8-10 minutter
8 Avkjøles på rist
Havreboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 750 g Hvetemel 250 g Havremel 1½ dl Sukker 1 Egg Havregryn

Tusen takk Baker Brun, for nok en vellykket bakst!

Havreboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 750 g Hvetemel 250 g Havremel 1½ dl Sukker 1 Egg Havregryn
Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s