Havregrynsbrød

Et skikkelig godt brød. Den lange hevingen er med på å gjøre brødet skikkelig godt, og brødet er ikke spesielt arbeidskrevende

Havregrynsbrød Ingredienser: 1 pk Gjær 10 dl Vann 1 ss Salt 1 dl Havrekli 4 dl Havregryn 20 dl Hvetemel
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 brød 4 timer Enkel
Havregrynsbrød Ingredienser: 1 pk Gjær 10 dl Vann 1 ss Salt 1 dl Havrekli 4 dl Havregryn 20 dl Hvetemel

Ingredienser:

1 pk Gjær
10 dl Vann
1 ss Salt
1 dl Havrekli
4 dl Havregryn
20 dl Hvetemel

Slik gjør du:

1 Ha lunket vann i bakebollen, og
– Smuldre i gjæren
– Rør godt så gjæren løser seg opp
2 Tilsett havregryn og -kli og salt, og 10 dl av melet
– Rør godt
– Tilsett mer hvetemel
Til deigen så vidt slipper bollen
– Dryss over litt mel, og
– Dekk bollen med plast
– La deigen heve i 2 timer
3 Hell ut deigen, og
– Elt den
– Tilsett mer mel om nødvendig
4 Del deigen i 2 like store emner, og
– Form to sprekkfrie avlange brød,
– Dryss over litt mel, og
– Legges på bakepapirkledd stekeplate
– Dekk til, og
– Etterhev i ca. 1 time
5 Sett ovnen på 275 grader
6 Skjær en parr snitt i hvert brød, med en skarp kniv, og
– Stek brødene på nederste rille i ca 10 min.,
– Senk så temperaturen til 200 grader, og
– Stek i ytterligere 20 min.
7 Avkjøl brødene på rist
Havregrynsbrød Ingredienser: 1 pk Gjær 10 dl Vann 1 ss Salt 1 dl Havrekli 4 dl Havregryn 20 dl Hvetemel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s