Havrehorn

Skikkelig saftige gode horn, som smaker godt til frokost, lunsj eller ettermiddagskaffen – altså det meste.

Havrehorn Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 750 g Hvetemel 250 g Havremel 1½ dl Sukker 1 Egg Havregryn

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
Ca. 20 3 timer Enkel

Ingredienser:

6 dl Melk
150 g Smør
1 pk Gjær
750 g Hvetemel
250 g Havremel
1½ dl Sukker
1 Egg
  Havregryn

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk
– Ha det over i en bakstebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 5-10 minutter,
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i 2
– Kjevle hver del ut til en stor runding, som
– Deles i 8 like store trekanter,
– Rull sammen hver trekant til horn
– Legg hornene på stekeplata

6 Sett hornene til til etterheving
7 Sett ovnen på 225 grader
8 Pensle Hornene med egg, og
– Strø over litt havregryn
– Stek i 8-10 minutter
9 8 Avkjøles på rist