Havretrekanter

Disse minibrødene eller havretrekantene er enkle å lage. De krever nesten ingen elting eller utrulling. De er gode til frokost- eller lunsj. Og de er populære å ha med i matpakken.

Minibrød med havregryn Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 2 timer Enkel Ingredienser 1 pk Gjær 6 dl Vann 2 ts Sukker 2 ss Olivenolje 2 ½ ts Salt 4 dl Havregryn Ca 800 g Hvetemel (ca 13 dl) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
202 timerEnkel

Ingredienser:

1 pkGjær
6 dlVann
2 tsSukker
2 ssOlivenolje
2 ½ tsSalt
4 dlHavregryn
Ca 800 gHvetemel (ca 13 dl)

Minibrød med havregryn Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 2 timer Enkel Ingredienser 1 pk Gjær 6 dl Vann 2 ts Sukker 2 ss Olivenolje 2 ½ ts Salt 4 dl Havregryn Ca 800 g Hvetemel (ca 13 dl) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha vannet i bakebollen,
– Smuldre i gjæren,
– Rør den godt ut
2 Ha i de øvrige ingrediensene
– Rør raskt sammen
Deigen skal være litt klissete
– Strø litt mel over
– Dekk bakebollen med et håndkle
3 La deigen heve i ca 1 time
4 Slå stekeovnen på 250 grader, og
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
5 Ha litt mel på et bakebord, og
– Skrap ut deigen
– Jevn den forsiktig ut
– Strø over litt mel og
– Skjær trekantaktige biter
– Legg dem på stekeplatene

6 Stekes midt i ovnen i 15-20 min.
Til de har fått fin farge og sprøe skorper
7 Avkjøles på rist

Minibrød med havregryn Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 2 timer Enkel Ingredienser 1 pk Gjær 6 dl Vann 2 ts Sukker 2 ss Olivenolje 2 ½ ts Salt 4 dl Havregryn Ca 800 g Hvetemel (ca 13 dl) https://heidisboble.no/ @heidisboble