Honning og hvitløksmarinert ribbe er enkel å lage, men trenger lang steking på lav varme, Ventetiden er absolutt verdt det!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6 | 8 timer 15 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 1 kg | Ribbe |
| 1 ss | Salt |
| 1 ss | Pepper |
| 1 ss | Paprika |
| ¼- 1 ss | Cayennepepper |
| 2 ½ dl | Honning (340 g) |
| 1 ¼ dl | Soyasaus ((125 g) |
| 10 fedd | Hvitløk (hakkete) |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 100 grader |
| 2 Bland sammen salt, pepper, paprika og cayennepepper |
| 3 Gi krydderet godt inn i ribba, Husk alle sider, sprekker og hjørner |

| 4 Rens hvitløken og – Grovhakk den |
| 5 Ha honning, soyasaus og hvitløk i en ildfastform – Legg ribba i forma og – Snu den noen ganger, Så alle sider er godt dekket med saus |
| 6 Ha over aluminiumsfolie, og – Stek i ca 8 timer æSnu ribba noen ganger, og/eller – Øs den med sausen |
| 7 Sjekk mot slutten av koketiden at ribba gjennomstekt og mør |
| 8 Ta ut ribba, og – Legg den på et skjærebrett – Skjær den i passe biter |
| 9 Legges på serveringsfat, sammen med sausen som ligger igjen i den ildfasteformen |



