Hvis du er glad i honning er dette paien for deg. Denne paien er akkurat det den gir seg ut for – Honningpai, og den smaker av Honning. Jeg liker best å servere den kjøleskapskald, sammen med pisket krem.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 pai | Enkel/middels |
Ingredienser:
Paibunn:
| 5 dl | Mel |
| 180 g | Margarin |
| 3-4 ss | Vann (kaldt) |
Fyll:
| 5 dl | Melk |
| 2 ½ dl | Fløte |
| 3 | Egg |
| 200 g | Honning |
| 50 g | Sukker (lyst brunt) |
| 50 g | Sukker (hvitt) |
| 3 ss | Maisenna |
| 1 ts | Vaniljeekstrakt |
| ⅛ ts | Salt |
Tilbehør:
| Krem | |
| Honning |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 180 grader |
| 2 Lag bunnen: – Kjør alle ingrediensene i foodprosessoren (raskt) Eller bland det raskt sammen for hånd – Pakk deigen inn i plast, og – La hvile den i kjøleskap i minst 20 min – Kjevle deigen tynt ut, – Ha den i paiform – Prikk den med en gaffel – Forstekes ved 180°C i 15 min. |
| 3 Ha alle ingrediensene til fyllet i en kasserolle: Melk, fløte, egg, honning, sukker maisenna, salt og vanilje – Rør sammen, og – Kok opp under omrøring på middelsvarme, og – La det småkoke i 3-5 min |
| 4 Hell fyllet i den varme, forstekte paibunnen, – Sett alt i stekeovnen, og stek i 12-15 min., Til kantene har satt seg, Det skal fremdeles være litt bløtt/bevegelse i midten |
| 5 Avkjøles helt på rist Minst 2 timer |
| 6 Rett før servering pisk krem, og – Skjær i serverings biter |







